İşte yeni Milli Eğitim Bakanı!

İşte yeni Milli Eğitim Bakanı!
9 Temmuz 2018 21:58

Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk oldu. Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu eski Başkanıdır. Ziya Selçuk çoklu zeka kuramı ile ilgili olarak kitaplar yazmaktadır. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğretim görevlisi olarak da görev almıştır. 21 Mart 2003 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine gelmiştir ve 8 Mayıs 2008 tarihinde görevinden ayrılmıştır.

 

 

 

Ziya Selçuk kimdir? Prof. Dr. Ziya Selçuk, 1961 Ankara doğumlu. 2003-2008 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapan Selçuk, uzun yıllar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevini yürüttü. Talim terbiye kurulu başkanı olduğu sırada müfredat değişikliği de yapan Selçuk, aynı zamanda maya okullarının da kurucusu.

 

Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çok sayıda araştırması bulunan Selçuk’un kitapları arasında ‘insan İlişkilerinde kendini açma’, ‘Gelişim ve öğrenme’, ‘Okul deneyimi ve uygulama’, ‘Dikkat eksikliği ve hiperaktif çocuklar’ ve ‘Sınıf içi rehberlik uygulamaları’ bulunuyor.

 

 

Kaynak: Sözcü