İşte vücut doktorunuz

İşte vücut doktorunuz
15 Kasım 2014 10:09

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, işte vücut doktorunuz, hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Alternatif arayışlar yok olunca, insan hafızasının olağanüstü boşalmasına sebep olur.

 

 

Yıl Ocak-2006 Libya: Başkent Tripoli’nin batısında ikamet eden ve geçimleri, binlerce dönüm olan, Limon ve portakal bahçeleri ile sağlamaktadırlar. Kendileri Kafkas Türklerinden olup, ataları Libya’ya Kayseri-Pınarbaşı ilçesinden gelmişler. Soydaşlarımızdan, narenciye meyvelerinin şifası ile ilgili edindiğim pratik bilgileri siz değerli okuyucularımızla da, paylaşmak nasip oldu.

 

 

Libya da ikamet eden Soydaşlarımıza, dört günlük misafirlik süresince, sabah kahvaltısında içecek olarak narenciye suyu içiyorlardı. Narenciye bahçesi olan çevre köy halkının, çok dinç olduğu dikkatimi çekti! 70 Yaş cıvarında olanları 50-55 yaşlarında imiş gibi bir dinçlik görünümü vardı. Ziraat teknisyeni olan Abdülhadi ismindeki soydaşımız bakın ne diyor: Portakal suyu hem beslenme de önemli bir besin kaynağıdır, hem de antioksidandır, ve bu nedenle de hastalıklardan koruduğunu ve ayrıca bir çok etken maddeleri uygulandığında tedavi ettiğini söylüyor.

 

 

REÇETELER:

 
1- Karaciğer limonu seviyor: ”Limon karaciğer için harika bir uyarıcı, urik asit ve diğer zehirlerin çözücüsüdür. Safrayı sıvılaştırır.” Sabahları yataktan kalkar kalkmaz, bir su bardağına bir adet limon sıkıp bekletmeden içilir.

 
2- Limon suyu bağırsak hareketliliğini oluşturmak için çok etkilidir. Ayrıca C vitamini eksikliğinden ortaya çıkan hastalıkların oluşmasını frenler.

 
3- Limon, kan damarlarını iç kanamaya karşı engeller.

 
4- Limon tüketen bir insan, kansere yakalanma riski çok azdır. Kanseri yavaşlatır, kanser hücrelerini ve hücre bölünmesini ve tümörlerin büyümesini durdurur.

 
5- Nefes almada ki oksijen yetersizliği için çok etkilidir.

 
6- Bademcik sorunu olanlar, taze sıkılmış limon suyu ile gargara yapılırsa bademcik iltihabı için, en doğal ve yan etkisiz tedavi yöntemidir.

 
7- Damar tıkanıklığı için, limon kabukları soyulup kurutulduktan sonra öğütülüp un haline getirilir, cam veya porselen bir kasede bal ilave edilerek, macun haline getirilir. Macunu cam kavanoza koyup karanlık bir yerde muhafaza edin. Sabah ve akşamları 1-2 tatlı kaşığı yenir. Bu işleme, en az 4 ay düzenli devam edilmelidir. NOT: İhtiyaç duydukça devam edilmelidir. 4 ay ile sınırlamayın.

 
8- Böbrekler de ki tıkanıklıkları giderir.

 
9- Tansiyonu düşürmek için kimyasal içerikli ilaç kullanmanıza gerek yok, limon suyu tansiyonu düşürür.

 
10- Limon, damar sertliği rahatsızlıklarının tedavisi için en etkili bir niymettir.

 
11- Soğuktan ve mevsimsel hastalıklardan kaynaklanan, grip, nezle ve diğer hastalıkların tedavisi için, limon tedavisi çok etkilidir. Bu hastalıkarı tedavi edeyim diye, yan etkili kimyasal ilaç kullaıldığında başka hastalıklara yakalanma riski daha yüksektir.

 
12- Limon suyu safra üretimini arttırır ve safra taşının eritir.

 
13- Libyalı Türk soydaşlarımızdan, narenciye sezonunda sabah kahvaltısında içtikleri içecek tarifi: Malzeme: 1- Bir litre taze sıkılmış portakal suyu, 2- Yarım limon, 3- Bir ceviz büyüklüğünde taze zencefil. Hazırlanışı: Bir limonu ılık su ile iyice yıkayıp ikiye böldükten sonra çekirdeklerini ayıklayıp yarısını ceviz büyüklüğünde doğrayın, taze Zencefili de soyduktan sonra portakal suyu ile beraber malzemeleri blender veya mutfak robotunda iyice çırpıp sürahiye boşaltın. Kahvaltınızı bu içecek ile yaptığınız zaman, vücudun günlük, C vitamini ihtiyacını karşılamış oluyorsunuz. Bu içeceğe alıştığınız zaman, kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz. NOT: Bu içeceğe kabuğu ile beraber bir adet mandalina da kullanabilirsiniz.

 
NOT: Bu bilgiler destek içindir. Vicdan muhasebesi yapan bir doktorun, narenciye kullanmanızda sakınca yoktur önerisini, aldıktan sonra kullanın.

 
Narenciye meyveleri kesildikten sonra bir saat içerisinde kullanılmalıdır. Bekledikçe besin değeri azalır. Özellikle limon kesilir kesilmez tüketilmelidir.

 

Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

 

Hindistan Feridabad da ikamet eden, Tabib Abdulmansur der ki: Sofraya oturmadan önce 15-20 dakika hareket etmeliyiz. Sofra da üç çeşitten fazla yemek olmamalıdır, mümkünse bir çeşit yemek daha sağlıklıdır, çünkü yemek fazla olunca mide tıka basa doldurulup ağır hareket etmeye sebep olur. Ne kadar az yemek, o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olunur. Sofraya oturmadan önce ve sofradan kalkınca mutlaka ellerinizi yıkayın ki, Cenab-ı Allah sofranıza bereket, vücudunuza sağlık versin. Sofradan kalktıktan sonra fazla hareket etmeyin, bağısaklara zarar verir.

 

 

Yaşam üç güçten meydana gelir: 1- Tabii kuvvetler. 2- Hayvani kuvvetler. 3- Nefsani kuvvetler. Tabii kuvvetler karaciğerden, hayvani kuvvetler kalpten, nefsani kuvvetler de dimağdan gelir. Sağlıklı ve huzurlu olmak isteyen bir insan, ilk önce iradesini kuvvetlendirip nefsine hakim olmalıdır diyor.

 

 

 

Kaynakça: Numan Aladağ’ın, Asya ve Afrika gezi notları.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun