İşte Twitter’daki FETÖ hesapları! Bakın, kimleri nasıl hedef alıyorlar!

İşte Twitter’daki FETÖ hesapları! Bakın, kimleri nasıl hedef alıyorlar!
2 Eylül 2019 19:52

Fethullahçı yapılanmanın kurduğu kumpaslarda, en önemli araçlarından biri de dijitallerdi.

 

 

 

Odatv’de yer alan habere göre, yıllarca, kendi yarattıkları sahte dijital verileri davalara “suç delili” diye koymalarından tutun da kamuoyunu ikna etmek için sosyal medyayı kullanmalarına kadar, dijital terör FETÖ’den sorulurdu.

Hatırlayın Ergenekon sürecini…

TSK mensuplarına dair fişleme yapan “Karanettv”,“TSK Kulis”, “Gata Kulis”, “Süper Denizciler”, “Hangarın Sesi”, “Bulut Altı”, “Paşa Keyfi” gibi twitter hesaplarında yüzlerce askerin özel hayatı aktarıldı ve TSK’ya dair gizli belgeler çarşaf çarşaf yayımlandı.

Zaman geçti… FETÖ’nün bu hesapları deşifre olunca, yeni hesaplar devreye girdi.

AKP ile savaşta kullanılan “Başçalanlar”, “Haramzadeler”, “Fuat Avni” bunlardan bazılarıydı…

Bu hesaplarda yine ses kayıtları yayımlandı. Operasyonlar için ikna çalışmaları yapıldı, kamuoyu oluşturuldu. En klasik yöntemleri olan; 2 önemsiz doğrunun yanına 3 kritik yalan konuldu. Doğrular, asıl yaygınlaştırılması istenen yalanlara da inanılması içindi. İstihbaratçılık taktiğiydi yaşanan.

Ve 15 Temmuz oldu…

FETÖ’nün artık sosyal medyada yeni imajlara, yeni yüzlere, yeni dillere ihtiyacı vardı.

Bazıları kendisine “muhalif”, “Atatürkçü”, “Gezici” süsü veriyordu.

İnternetten buldukları başkalarına ait fotoğrafları kullanıyorlardı. Kimini firari savcı Zekariya Öz’ün, kimini de kapatılan Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kullandığı ileri sürülüyordu.

“Simge Ekici”, “Suna Varol” bunlardan bazılarıydı…

 

İŞTE O HESAPLAR

 

 

Ve geldik bugünlere…

Türk Silahlı Kuvvetleri, kendilerini “Atatürkçü” gösterip 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasında sosyal medyada FETÖ lehinde paylaşımlar yapan 124 hesap hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sahi…

TSK’dan ihraç edilip yurtdışına kaçan Fethullahçı askerler şimdi ne yapıyor?

Kendilerine verilen hangi görevi yerine getiriyorlar?

Kimlere ne mesajlar veriyorlar?

Gelin; bazı çarpıcı örneklerle, Twitter’daki varlıklarını masaya yatıralım…

Kısa özet: Birçoğu 15 Temmuz’dan sonra açılan hesaplar, TSK içindeki FETÖ karşıtı askerleri, savcıları, gazetecileri ve yayın organlarını tehdit ediyor.

İlginçtir; kimi zaman Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı eleştiriyorlar, kimi zaman ise Akar’ın arkasında duruyorlar.

Türkiye’de olan biten her şeyi “Ergenekon’un ürünü” olarak pazarlamaya çalışıyorlar.

“Patagonya Bahriyesi”, “15temmuzinfo”, “Emeklilerden”, “Mormontların Jorah”, “Gangway”, “HalisTuncNavy”, “Cafer Topkaya”, “Hüseyin DEMİRTAŞ”, “BOOMERANG”, “Tutuklu General”, “Ersin DEMİRCAN”, “The Hançer”, “Wings Of Desire”, “Sürgün Binbaşı”, “DzKK”, “Yb. Ethem Gürbas”, “Viya Böyle”, “Maresal Von Manstein”, “İskender Girgin” bu hesaplardan bazıları.

Bazılarının kapak fotoğraflarında Mustafa Kemal Atatürk yer alıyor. “Ordudaki şerefli subayların tasfiye edildiğini” iddia ediyorlar. Hesaplar şikayetler sonucu kapatılırsa benzer isimlerle yeniden açıyorlar.

Kara propaganda çalışmalarıyla, 15 Temmuz darbe girişimindeki FETÖ’nün dahlini silmeye çalışıyorlar.

Emekli veya halen görevde olan askerleri fişleme çalışmalarını sürdüren bu hesaplar, FETÖ karşıtı haberlere imza atan gazetecilerden de “yakında hesap sorulacağını” ileri sürüyor.

Gelin, Twitter’daki, bazılarına daha yakından bakalım…

EMEKLİLERDEN

“Emeklilerden” adlı Twitter hesabı Şubat 2018’de açıldı. İlk tweet’inde, amacının tanıdığı insanları takip etmek olduğunu ileri sürdü. Ancak sonra FETÖ’nün en etkili hesaplarından biri haline geldi. Profil fotoğrafında Mustafa Kemal Atatürk kullanılıyor.

1

Hesabın hedefinde, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında hapis yatan askerler var. Ali Türkşen için “mahkeme bekliyor” tehdidinde bulunan hesap, Mehmet Ali Çelebi’ye ise “Hala ne yazıp çiziyorsun. Derinlerle bağlantılarınız apaçık. CHP içindeki konsorsiyumu iyice kapladınız…” diye yazdı.

Diğer FETÖ hesapları gibi Ali Türkşen hakkında suçlamalarda bulunan hesapta, Türkiye’nin oligarşik güçler tarafından yönetildiği propagandası yapılıyor.

Düzenli olarak tehditler de savuran hesaptan, 24 Şubat 2018’de şu paylaşım yapıldı:

“Finalin sonunda derdest edilip zindanlara sürünürken ‘merhamet’ diye bağıracaklar.”

Diğer FETÖ hesapları gibi bu hesaptan da Akın Öztürk ve diğer FETÖ davalarında tutuklu olan rütbeliler savunuldu:

“AH ADEM HUDUTİ PAŞA AH, AH AKIN PAŞA AH! Hepsi öyle bir vatan evladı ki ikisinin ve birçoğunun yokluğu doğal hayatı yaşanmaz hale getirdi..”

“AH SEMİH TERZİ PAŞAM AH!!!! RUHUM ŞAD OLSUN. Sen yoksun ortalık it çakalların nameleriyle doldu. KEMİKLERİ SIZLIYOR ŞEHİTLERİN. ZEKAİ AKSAKALLI HAİNİNİ DİVAN-I HARBE YOLCULUĞU BAŞLAYACAK MERAK ETME!!!!”

Emeklilerden hesabı da diğer benzer hesaplar gibi 15 Temmuz’un FETÖ’nün yaptığı bir darbe girişimi olmadığı yönünde propaganda yapıyor:

“ZALİMLERE İNAT!!! 15 TEMMUZ KONTROLLÜ DARBE DEĞİL FAKE DARBEDİR. TAYYİP VE PERİNÇEK İ.LERİNİN ÜRÜNÜDÜR. TSK’YA VE TÜRK MİLLETİNE KURULMUŞ KUMPASTIR. İÇERİ ATILANLAR MASUMDUR. DIŞARIDA DURAN ENSESİ KALIN DOMUZLAR İSE VATAN HAİNİDİR. GENELLEME YAPMIYORUM. LAFLARIM HIRSIZ VE TERÖRİSTLERE..”

“O YÜZDEN BU TEORİ ŞUNU DA DOĞRULAR FETÖ DİYE BİR ÖRGÜT YOK. DARBE VARSA TAYYİP VE PERİNÇEK YAPMIŞTIR. BOMBA PATLADIYSA BU İKİSİ YİNE SUÇLUDUR. ÇÜNKÜ DEVLET KADEMELERİ ŞU ANDA BU İKİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN REHİNESİDİR..”

TSK’daki FETÖ temizliğini sağlayan FETÖMETRE’yi geliştiren, ama nedendir bilinmez son YAŞ’ta terfi ettirilmeyen Tümamiral Cihat Yaycı da Emeklilerden’in hedefinde:

“FETÖMETRE’nin mucidi CİHAT YAYCI ve Balyoz darbe ekibidir. Sadece Cihat Yaycı sadece kendi kriterlerinden değil, geçmişte Perinçek’le bağlantılı atılmış subay ve askeri öğrencilerin ihbarları da büyük önem taşıyor. Yani BALYOZ ve CİHAT YAYCI elele, ülke felakete…”

Hesaptan “Ergenekon’un darbe yapacağı, Odatv’nin de buna zemin hazırladığı” iftirası da atılıyor.

Emeklilerden hesabın dair son bir not; 15 Temmuz’un kritik ismi Akın Öztürk övülürken, Hulusi Akar’la ilgili olarak şunlar yazıldı:

“Tek kıymete değer şey şudur: Akın Öztürk ve diğer general/amirallerin içeride bulunup Hulusi Akar’ın yanında olmamasıdır. Şerefleriyle içerideler. Hala vatana hizmet edecek günleri bekliyorlar. Hulusi yitirdi onu. Utanıyorum cidden..”

 

MORMONTLARIN JORAH

 

Mormontların Jorah hesabı, 4 Mayıs’ta Twitter’da açıldı. Kendisini “KHK şerit rozetli” diye tanıtıyor. TSK’dan ihraç edilen bir denizci olarak yazdığını ileri sürüyor.

2

İlk paylaşımlarında, haber sitelerine ve Milli Savunma Bakanlığı’nın paylaşımlarına yanıt yazdı:

“İhraç ettikleriniz, sizin çakma mahkemelerinizde bile tahliye ediliyor, beraat alıyor. Hangi hukuki prensibe göre ihraç ettiklerinize terörist diyorsunuz?”

Mormontların Jorah, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesiyle ilgili de “Ergenekon”u suçladı:

“Muhalif arkadaşlar, canlarımmm! Halkın aldığı İstanbulu Tayyibe geri iade eden Ergenekonu siz anlayana kadar ülke paramparça olmaz inşallah. Mustafa Kemalin arkasından Tayyiban rejimine full destek olan bu heriflerdir.”

Mormontların Jorah isimli hesapta, kumpaslardan hapis yatan isimler de hedef alınıyordu. Onlardan birisi Balyoz kumpasından hapis yatan Amiral Semih Çetin’di. Mormontların Jorah isimli hesaptan, Çetin’in ekonomiyle ilgili paylaşımına şu yanıt yazıldı:

“Ali Semih amiral lohusa kadınları tekerli sandalyeye kelepçeletip tutuklattırma faaliyetlerinden kafasını kaldırıp aynı mafyadaki çete arkadaşına ekonomi diyor, tarım diyor, bomba diyor!!! İşte bomba kurmay zeka bu.”

Aynı hesap, Ergenekon kumpasında hapis yatan CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin Meclis’teki FETÖ kumpaslarıyla ilgili konuşmasının ardından Çelebi’yi tehdit eden paylaşımlarda da bulundu: “Eğer sizde bırak askerlik şerefini zerre insanlık şerefi olsaydı, insanların çoluğuna çocuğuna annesine babasına karısına hamilesine lohusasına musallat olmazdınız. RTE’yi perde yapıp her şeyden yırtacağınızı sanıyorsanız!!! Loading…”

Söz konusu hesap, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına uğrayan askerler için de “soykırımcı” dedi. Mormontların Jorah hesabı, genelde paylaşım yapan insanlara hakaret ve tehditler yöneltiyor.

Odatv İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın’ı da hedefe koyan FETÖ’cü hesap, şu yalanı piyasaya sürdü:

“Bizim milletimiz unutkandır! Ama devletin arşivi sağlamdır! Odatv davasında Soner Yalçın denen İsrail etki ajanının laptopunda TSK ya ait Suriye İstihbarat CD’sindeki bilgileri İsrail’deki bir servera aktardığına dair izler bulunmuştu!”

Aynı hesap Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun yaptığı paylaşıma ise şu yorumda bulundu:

“‘İblisle çomak oynar’ diye bir türkü var Anadolu’da tam da seni anlatıyor Barış… Karın ağrınız bitmiyor değil mi? Bitmez o karın ağrısı ülser olur;) Türk Ordusunu işgal hareketiniz 100 yıl öncesi gibi defedilecektir. Bin kere işgal etseniz bin kere çıkacağız Samsun’dan…”

Mormontların Jorah’ın en çok üzerinden durduğu konu ise, FETÖ’cülerin yaymaya çalıştığı “Ergenekon’un Türkiye’deki her şeye müdahale ettiği” iddiası. Hesaba göre Ergenekon kumpasında verilen beraat kararları bile Ergenekon’un varlığının bir kanıtıymış.

FETÖ’nün 15 Temmuz’un yıldönümünde başlattığı sosyal medya kampanyasına da dahil olan hesap “Askerleri terör saldırısı var diye kışladan çıkar, sonra sahte bir sıkıyönetim emri yayınla! Milleti sokağa çağır ordusuyla karşı karşıya getir! Sabaha kadar olanları izle! Sonra darbeye kalkıştılar diye askerlere müebbet ver! DestanDegilHikaye” ifadelerini kullandı.

Hesabın hedefinde olan isimlerden bir diğeri ise HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz. Yılmaz’ın bayram mesajına şu hakaretler yapıldı:

“İki gün kul hakkı yemese yoksunluk çeken, insan hakkı gaspı bağımlısı/tiryakisi, din satıcısı tiplerin i.liğini yaparak geçimini sağlayan ibretlik mahluk!”

 

GANGWAY

 

Bir diğer hesap Gangway… Ekim 2018’de açılan hesapta, 15 Temmuz’un “Ergenekon” tarafından planladığı propagandası yapılıyor.

3

Kimi zaman Hulusi Akar, kimi zaman da Cihat Yaycı hedef alınıyor. Ama son dönemde hesap iki ismi karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın yazılarını hedefe koyan FETÖ’cü hesap, Yıldız’ı hapse attırmakla tehdit ediyor:

“Kara Müyesser durmuyor.. Ben Akar’ın yerinde olsam aldırırım içeri..”

Hesaptan FETÖ ile mücadele eden isimlere tehditler de savruluyor:

“Kara Müyesser niye şaşırdın? Sana yazı yazan ve eline tutuşturan asker arkadaşlarının AKP ile işbirliği yapıp ülkeyi getirdiği durum bu. Şimdi bir de vaziyeti eleştiren demokrat bayan mı oldun? Sen ne şeytansın.. Senin TSK bağlantılarınseni ömür boyu hapis yatırır! Bekle!”

“Yunan üzerinden menfaat devşirmeyin.. Sizin ekip hep Yunan zaten.. Örnek mi.. Semih Çetin.

Binaneleyh; TSK’nın kılcallarından haber veriyorsun kara Müyesser.. Dünya gözüyle ajanlıktan müebbet yediğini görmezsem rahat etmem.. Resmen paralel devlet ve terörist örgütsünüz!!!”

 

THE HANÇER

 

“Masum askerlerin hak arama mücadelesi için burdayım” iddiasındaki “The Hançer” hesabı Mart 2017’de açıldı. Düzenli olarak FETÖ tezlerini yaymaya çalışan ve çok takip edilen hesap, bugün yaşananları “Ergenekon Türkiyesi” olarak tanımlıyor.

4

“Yaşamak için en büyük motivasyonum, bunları yapanlara bir gün hesap sorma fırsatının elime geçecek olması” diye yazan The Hançer, Odatv’yi “şer şebekesinin merkezi” diyerek hedefe koyuyor. FETÖ’cü hesap, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın 15 Temmuz’a dair yazdıklarına da karşı çıkarak “Bu kadar yalan üstüne kurulmuş bir destan(!) hikayesine KURGU denmez de ne denir? Hadi gidin şimdi kutlayın…” diye yanıt veriyor.

 

PATAGONYA BAHRİYESİ

Patagonya Bahriyesi hesabı Ocak 2017’de açıldı. İlk tweet 31 Ocak 2017’de “Asla, asla ve asla TAYYİBAN ASKERİ olmayacağız. Biz MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ… ve hep öyle kalacağız… BU DA BÖYLE BİLİNE…” diye atıldı.

5

Söz konusu hesapta da 15 Temmuz darbe girişiminin “tiyatro” olduğu propagandası yapılıyor. İhraç edilenlere “kumpas” kurulduğunun ileri sürüldüğü hesapta, rütbeli askerlerin isimleri ve fotoğrafı yayımlanarak “kumpası kuran isimler” olarak lanse edilmeye çalışılıyor.

Diğer FETÖ hesapları gibi bu hesapta da Tümamiral Cihat Yaycı hedef tahtasına oturtulmuş durumda.

Hesaba göre; FETÖ, bazı isimlerin tasfiyesi için uydurulan bir örgüt:

“Hırsızlar baktılar sadece darbe cambazlığı ile olmayacak bu iş. İpin üzerine sürekli bir şey çıkardılar; FETÖ, Bylock, ankesörlü telefon… Nasıl olsa millet seyrediyor. Onlar da orduyu tasfiye ediyor, milletten ordusunu sessiz sedasız çalıyorlar.”

FETÖ’cü bu hesapların ortak noktaları Odatv düşmanlığı. YAŞ’tan sonra yoğun bir şekilde sahneye çıkıp, Müyesser Yıldız’ın yazılarına saldırmaya başladılar:

“Müyesser Yıldız yazmaya devam ediyor. Bizimkiler emekli edildi, ordu Hükümet’in ordusu oldu diyor kısaca. Oyun gerçekten büyük! Amaçları belli, TSK’yı BÖL, PARÇALA, YOK ET!”

 

SON DENİZCİ

 

Son Denizci hesabı Mayıs 2019’da açıldı. 25 Mayıs’ta “Benim de kendime göre bir hikayem var. bugun yaşadıklarımdan sonra yazmaya karar verdim. Bu yazacaklarımın kime ne faydası olur bilmiyorum ama ben biraz rahatlamış olacağım” diye ilk paylaşımını yaptı.

6

Son Denizci, TSK’ya yönelik ankesör soruşturmasında gözaltına alındığını, kendisinin ihraç edilen bir TSK mensubu olduğunu ileri sürüyordu. Profilinde “Bir merasimle döneceğiz ana yurda” yazıyor.

15 Temmuz davalarıyla ilgili bir haberi paylaşan Son Denizci, tutuklu olanların oradan merasimle çıkacağını söyledi. Son Denizci, “Bir merasimle çıkacaksınız o yerden. Vatan diye her şeyi feda ettiğiniz bu ülke elbet bir gün anlayacak kıymetinizi” ifadelerini kullandı.

Son Denizci hesabında TSK’daki FETÖ yapılanmasına yönelik açılan davalarla ilgili aktarımlar yer aldı ve “Bu ülke nasıl 1 gecede tüm askeri uçurumdan aşağı attıysa, yine 1 gece uçurumdan aşağı attığı askere donup dayanamıyoruz artik kurtarın bizi diyecektir. Bu kadar çürümüş ve kokuşmuş bir milleti de anca Asker duzeltir. Bir gece ansızın gelebiliriz…” ifadeleri kullanıldı.

Diğer FETÖ hesapları gibi Son Denizci’de de Akın Öztürk’e ve 15 Temmuz darbe girişimine katılan eski askerlere övgüler düzüldü:

“Bende gördüğüm bir rüyamı paylaşayım o zaman. Hapisten çıktıktan hemen sonrası. Akın Paşa’yı gördüm rüyamda. Ameliyattan yeni çıkmış gibiydi. Çok rahatsızdı, başında refakatçi olarak ise başka bir komutanımızın eşi vardı. Ben 3-5 adım uzaklarında arkalarındayım.

Komutanımızın yanına gidip geçmiş olsun diyeceğim ama kendimi tutamayıp ağlayacağım diye gitmiyorum. Daha sonra bir anda o gücü kendimde bulup yanlarına gidiyorum. Geçmiş olsun komutanım derken bi anda hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlıyorum. Komutanımız ise, ağlama evladım az kaldı yakında ayağa kalkacağım, diyor. Ben ise hiçbir şey söyleyemiyorum ağlamaktan. Komutanımız tüm acısına rağmen tebessüm ediyor. Nedendir bilmem. Denizci olmama rağmen Akın paşamızı hiç görmeme rağmen çok severim. İnşallah o ve diğer yiğit komutanlarımız ayağa kalkacak.

Onlar ayağa kalktığında ise şuan ayakta olanlar oturacaktır. En kısa zamanda ayağa kalkmanız dileğiyle…”

“İnsan bilmediğinden korkar korkmalı, bildiklerimiz ise bildiğimiz gibi korkmaya gerek yok. Bu ülkede ne SARIBEYLER ne GULMEZLER ne ATMACALAR ne CODALLAR ne CITLIKLAR ne ONGORLER ne de OZTURKLER biter. SONMEZATES yandı bi kere.”

 

SÜRGÜN BİNBAŞI

 

Sürgün Binbaşı isimli hesabın son açılış tarihi Temmuz 2019 olarak gözüküyor. Ancak, söz konusu hesap daha önce kapatıldı ve yeniden açıldı.

7

Yeni açılan hesaptan ilk paylaşım 6 Temmuz’da yapıldı: “@surgunbinbasi hesabım askıya alındı… Eski hesap normale dönene kadar buradayım… Artık Türkiye’dekiler de VPN kullanmadan hesabımı görebilecekler…”

Sürgün Binbaşı isimli hesapta, FETÖ ile mücadelede ön plana çıkmış isimler, medya organları ve Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla hapis yatan isimler var.

Mesela, 15 Temmuz’dan sonra TSK’daki pilot sıkıntısını gündeme getiren Odatv, Sürgün Binbaşı’nın hedefleri arasında. Sürgün Binbaşı hesabından konuyla ilgili haberimiz için “Odatv dertli çünkü zamanında daha çok para kazanmak için sivil havayollarını seçen Ergenekoncu tayfanın zorla geri döndürülmesi söz konusu Hava Kuvvetlerine..” paylaşımı yapıldı.

15 Temmuz’dan önce, FETÖ’nün darbe yapacağı uyarısında bulunan Odatv’yi hedef alan Sürgün Binbaşı, “8 Mart 2016 tarihli ‘Cemaat’in Tek Kurtuluşu: Darbe’ başlıklı makaleyi yazdıklarını söyleyerek aslında 15 Temmuz’un tamamen kendi kurguları olduğunu da itiraf ediyor Odatv” ifadelerini kullanıp, 15 Temmuz’u FETÖ’nün gerçekleştirdiğini unutturmaya çalışıyor.

FETÖ’nün önem verdiği hesaplardan olan Sürgün Binbaşı’nın hedefinde, Balyoz kumpasında uzun süre tutuklu kalan ve hapishanede yakalandığı kanser nedeniyle 2015 yılında hayata gözlerini kapayan Tuğamiral Cem Aziz Çakmak da var:

“‘Kendilerine en güvendikleri anda çoluk çocuk demeden rövanş alacağız’ diyen Cem Aziz Çakmak her Ergenekoncunun yaptığı gibi Atatürk’ü de kullanmayı ihmal etmiyor söylemlerinde.. ‘Bir iki sene içerisinde bunun rövanşını alacağız ve bu ülkeden kaçacaklar.. Çok can yanacak bu işin rövanşında’ diyerek nasıl acımasız bir plan yaptıklarını da itiraf diyor burada Cem Aziz Çakmak.. Buradan çıkarsak çok ciddi hesaplaşma olacak ve aç kalacaklar diyerek de çoluk-çocuk demeden tüm KHK’lıları açlığa mahkum etmeyi ta o zamanlarda planladıklarını da deşifre ediyor aslında..”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Ergenekon kumpasından tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamayı paylaşan Sürgün Binbaşı, 15 Temmuz için bakın neler diyor:

“Yani, ’15 Temmuz’, 3-5 vatanseverin vatanı kurtarmak adına girişip de başarısız olduğu bir darbe girişi falan değildir. ’15 Temmuz’, temelleri Silivri koridarlarında atılmış, bu vatanın gerçek sahiplerini tasfiye etme planının adıdır.”

15 Temmuz’un yıldönümü için Erdoğan’ın Twitter hesabının profil fotoğrafını değiştirmesine karşılık, Sürgün Binbaşı hesabından da profil fotoğrafı değiştirmesi çağrısı yapıldı. Profil fotoğrafı için 15 Temmuz darbe girişiminin başladığı ve çok sayıda vatandaşın katledildiği Boğaziçi Köprüsü’nden yapılan bir çizim önerildi:

“15/07 tiyatrosunu anlatmak ve 15 Temmuz sonrası yapılan zulümlere dikkat çekmek adına bu gece itibariyle profil resimlerimizi değiştiriyoruz..”

Sürgün Binbaşı adlı hesabın hedefinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de vardı. Özel, Meclis’te yaptığı konuşmada 15 Temmuz için “kanlı darbe girişimi” demişti. Özel’in bu sözlerine FETÖ’cüler tepki göstermişti.

Sürgün Binbaşı’dan yapılan paylaşımda Özel’in “Ergenekon’a hizmet ettiği” söylendi.

15 Temmuz’un yıldönümünde “DarbeDegilTiyatro” etiketiyle kampanya başlatanlar arasında yer alan Sürgün Binbaşı “Her tiyatroda bir an gelir ve perde kapanıverir.. 15TemmuzKanlıTiyatro” ifadelerini kullandı.

TSK içindeki FETÖ’cü askerlerin varlığını meşrulaştırmaya çalışan Sürgün Binbaşı, “cemaatle görüşen askerlerin olabileceğini, bunun suç olmadığını” yazdı.

15 Temmuz’un kritik isimlerinden Akın Öztürk’ün de savunulduğu, videolarının paylaşıldığı hesapta, Öztürk’le ilgili olarak “Akın Öztürk’e karşı duyulan bu gönülden sevgiyi gören ‘Ergenekoncu Paşalar’ hasetlerinden çatlıyordur. Ve biz de o makamlara geldik ama bizim böylesine sevenimiz hiç olmadı deyip bu sevginin altında bile bir bit yeniği arıyorlardır kesin. Yükselmek için astlarının sırtına basmadığı, belirli makamlara gelebilmek için sahip olduğu onurlu ve dik duruşundan taviz vermediği ve en önemlisi içindeki merhamet duygusunu ve insan sevgisini astlarına cömertçe yansıttığı için bu kadar çok seviliyor Akın Öztürk” satırları yer aldı.

Sürgün Binbaşı, son YAŞ kararlarında “Ergenekon’un tasfiye edildiğini” de yazdı.

FETÖ’nün bu kritik hesabı, YAŞ kararlarının ardından Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ı hedef aldı.

 

VİYA BÖYLE

 

“Viya Böyle” hesabı Ağustos 2018’de açıldı. Kendisini “Üniforması kumpasçılarca çalınmış, KHK Şerit Rozetli, denize aşık bir Bahriyeli” diye tanıtıyordu.

8

İlk tweet’i 15 Ağustos 2018’de “Mezarına köpekler işesin Cihat YaĞcı” diye attı. Diğer FETÖ hesapları gibi hedefinde Cihat Yaycı vardı.

Bu hesap da diğerleri gibi “15 Temmuz’un tiyatro olduğu” propagandasını yapıyordu.

Viya Böyle hesabında da 15 Temmuz’un kritik isimlerinden Akın Öztürk ile darbe davalarında yargılanan isimler savunuldu:

“Bir gün gerçekler ortaya çıkınca; O resmini hedef yerine koyduğunuz Akın Paşa ve diğer kahraman Türk Askeri’nden özür dileyip, helâllik isteyeceksiniz ama iş işten geçmiş olacak…”

Söz konusu hesap da Ergenekon kumpasını savunmaya devam ediyordu Odatv için “ETÖ’nün alçak bir maşası” denilen hesapta, TSK’daki FETÖ yapılanmasına yönelik yapılan operasyonların içi boşaltılmaya çalışılıyordu.

Hesaba göre 15 Temmuz Ergenekon’un kurduğu bir kumpastı:

“15 Temmuz, Türk milletine karşı Ergenekon Terör Örgütü’nün bir kumpasıdır!

Ve 15 Temmuz kumpasının zafer sarhoşluğu ile Türk kılığında Devlete sızmışların dahil hepsi iyot gibi kendisini ele verdi, listeye gerek kalmadı!

ETÖ nün hesabının görüleceği gün de çok uzak değil!”

“Türk kılığına girmiş süzmelerce Türkiyenin boynuna geçirilmiş tarihteki en sinsi ilmek;

Bir Ergenekon yapımı:

15 Temmuz Kumpas Tiyatrosu!!!”

Hesabın hedefinde Hulusi Akar da vardı. Akar hakkında çeşitli suçlamaların yapıldığı hesapta şu satırlar da paylaşıldı:

“Hulusi (B)AKAR denen ALÇAK!

Kendi askerine kurulan bu tuzağa nasıl alet olabildin!

Hiç mi utanmadın!

Ne verdiler, ne teklif ettiler de dünya durdukça HAİN olarak anılmayı göze alabildin!

Dilerim birgün bir mezarın olur ve gelen geçen orada sana lanet okuyup mezarına tükürür!”

Hesaba göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ergenekon projesiydi:

“Ekrem İmamoğlu konusu, sinsi bir Ergenekon projesidir.

UzunBacaklı’yı çift taraflı kıstırdılar:

Ya kaybedip çöküşü görecek, ya da

#Mazbatayı gasp edip, U/A kamuoyunda “darbeyi hak eden” bir diktatör imajı pekişecekti..

Her ikisini de başardılar!”

Evet…

FETÖ’nün sosyal medyada etkili hesaplarından bir bölümü böyle.

Bugünü anlamak…

Yarını görmek…

Ve tarihe not düşmek için kayıt altına aldık.

 

https://odatv.com/hesap-hesap-twitterdaki-fethullahci-askerler-02091918.html