İşte tüm detaylarıyla Cemal Kaşıkçı olayı

İşte tüm detaylarıyla Cemal Kaşıkçı olayı
26 Ekim 2018 19:00

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasında, 25’inci gününe girildi. Kaşıkçı’nın olayı bütün gizemini korumayı sürdürüyor… Cesedin nerede olduğu en çok merak edilen konu olmaya devam ederken, bu sırrın düğüm noktasını oluşturan, konsolosluk konutundaki su kuyusu hâlâ gizemini koruyor.

 

 

 

Suudi Arabistan’ın öldürüldüğünü kabul ettiği Cemal Kaşıkçı soruşturmasının 25’inci gününe girilirken, ünlü gazetecinin cesedine henüz ulaşılamadı. Ancak edinilen bilgiye göre, cesedin Türkiye’yi terk eden Başkonsolos Muhammet Uteybi’nin ikamet ettiği rezidans yerleşkesinde olduğu neredeyse kesinleşti.

 

Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı konsolosluğa girdikten 2 saat sonra önemli bir hareketlilik yaşandı. Saat 15.08’de 34 CC 1865 plakalı bir minibüs konsolosluk kapısına yanaştı. Daha sonra ise bu araca valiz ve siyah poşetleri içerisinde bazı şeyler yüklendi. Araç daha sonra Başkonsolos Uteybi’nin kaldığı konuta gitti.

 

dublor

 

DUBLÖR VE ADLİ TIPÇI

 

Bu olaylar yaşanırken, 2 gelişme daha meydana geldi. Cemal Kaşıkçı’nın elbiselerini giydirilen “dublör” Mustafa Muhammed Medeni konsolosluktan çıkarak Sultanahmet’e gitti. Ardından Suudi Adli Tıp Uzmanı Salah Muhammed Tubaigy de konsolosluk konutuna gitti.

 

PARÇALARA AYRILDI

 

Araştırmalarda, Cemal Kaşıkçı’nın nasıl öldürüldüğüne yönelik bilgilere de ulaşıldığı öğrenildi. İddiaya göre, Kaşıkçı konsolosluğa gittikten sonra Başkonsolos Muhammet Uteybi’nin odasına girdi. Kaşıkçı burada boğularak öldürüldü. Daha sonra ise arka taraftaki toplantı odasına götürüldü. Cemal Kaşıkçı burada 3 parçaya ayrıldı. Cesedin başı, gövdesi ve bacakları ayrılan Kaşıkçı’nın cesedi konuta götürüldü. Ceset adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrıldı. İskoçya’da Glasgow Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim alan Adli Tıp Uzmanı Yarbay Tubagy’nin, 2015 yılında da Avusturya’daki Victorya Adli Tıp Enstitüsü’nde de 3 ay çalıştığı biliniyor.

 

SU NUMUNESİNDEN SONUÇ ÇIKMADI

 

Araştırmalarda cesedin konsolosluk konutu dışına taşındığına dair bir bilgiye ulaşılamadığı öğrenildi. Ön incelemelerde ve istihbarat çalışmalarında konutta aranması gereken en kritik noktanın bahçedeki su kuyusu olduğu değerlendirildi. Suudi Arabistanlı yetkililerle yapılan aramalarda konutta detaylı inceleme yapıldı. Su kuyusundan numune alındı. Ancak Suudi Arabistanlı yetkililer su kuyusunda aramaya izin vermedi. Su kuyusundan alınan numunelerin incelendiği ancak kan ya da ceset kalıntısına ulaşılmadığı belirtildi.

 

SIR KUYUSU

 

Uzmanlar, ceset parçalarının kimyasal malzemeler dökülerek, su geçirmez malzemelerle izole edilmiş olabileceğini değerlendiriyor. Bu nedenle yetkililer, kuyudaki suyun boşaltılmasını ve dibine bakılmasını talep ediyor. Bu istek ise Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından kabul edilmiyor.

 

NİŞANLISININ ARAMASI PLANLARI BOZDU

 

Emniyet yetkililerinin çalışmasında cinayetin planlanarak işlendiği kanaatinin çok güçlü olduğu bilgisine ulaşıldı. Ancak bu planın Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz sayesinde bozulduğu öğrenildi. Hatice Cengiz’in saat 17.30 sıralarında konsolosluğu arayarak, “Nişanlım işlem yaptırmak için girdi. Ancak dışarıya çıkmadı” demesini tüm planları alt üst ettiği konuşuluyor.

 

Konsolosluk çalışanı ise “Neredesiniz” diyor. Cengiz dışarıda beklediğini söyleyince, bir görevli Kaşıkçı’nın nişanlısının yanına gidiyor. “İçeride tüm odalara baktım kimse yoktu” diyor. Suudi Arabistan’dan 5 günlük rezervasyonla gelen 15 kişilik tim bu iddiaların ardından apar topar gidiyor.

 

ARAÇLAR İNCELENDİ

 

Emniyet yetkililerinin bazı konsolosluk araçlarını da aradığı bilinirken, Sultangazi’deki otoparkta bulunan aracın şüpheli listesinde olmadığı öğrenildi. Konsolosluğa ait araçların bazılarının arama listesinde olduğu ve şu ana kadar belirlenen 26 aracın da arandığı belirtildi. Aramalarda alınan numunelerle ilgili sonuçların da yetkili savcılığa gönderildiği dile getirildi.

 

 

Kaynak: Habip Atam/Sözcü

İşte tüm detaylarıyla Cemal Kaşıkçı olayı