İşte en büyük Atatürk portresi

İşte en büyük Atatürk portresi
26 Ağustos 2014 17:00

Anıtkabir’de 6 bin gönüllü tarafından dünyanın en büyük “Atatürk portresi” oluşturuldu.

 

Anıtkabir, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92’nci yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canlı portresini oluşturacak 6 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Rekor denemesindeki etkinliği Guinness yetkilileri de izleyecek.

 

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, Anıtkabir’de 6 bin kişinin yer alacağı dev bir organizasyonla bugün canlandırılacak. Canlandırmanın ‘Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedeflendi. Organizasyon için bugün saat 10.30’dan itibaren Anıtkabir’e giriş yapmaya başlayan 13 yaşından büyük ve siyah giyinen ilk 6 bin kişi dahil edilecek.

 

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün’ün proje lideri olduğu, MTL Organizasyon ve Onur Tümer işbirliğinde Guinness’e aday olacak etkinlikte Atatürk için bir araya gelenler, saat 12.00’den itibaren Anıtkabir bayrak alanında açılacak istasyonlara kayıt yaptırdı. İzmir’de 10 Kasım 2012’de 2 bin 400, Bursa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin 990 kişi ile yapılan Atatürk’ün canlı portresi, İngiltere’den Guinness yetkilileri gözetiminde bu kez 6 bin kişiyle oluşturulacak. Guinness rekor denemesine katılım için iki şart bulunuyor. İlki 13 yaşından büyük olmak, ikincisi siyah giyinmek.

 

Genelkurmay Başkanlığı’nın izniyle Anıtkabir’e sabah saat 10.30’dan itibaren giren vatandaşların saat 13.00’te başlayacak rekor denemesinde 35-40 kişilik grupların başındaki organizasyon yetkilileri, yaklaşık 3,5 saat sürecek etkinlik boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Tüm katılımcıların alanda yerini almasının ardından yaklaşık 30 dakika boyunca hareketsiz kalacakları organizasyonun tüm aşaması, biri içeride olmak üzere toplam 4 adet dev ekranla anbean izlenebilecek. Proje lideri Cumhur Aygün tarafından Skorsky helikopterle fotoğraflanacak, 2 octocopter bu dev organizasyonun görüntüsünü medya sponsoru TRT aracılığıyla paylaşacak.