İşte dünyanın en pahalı maddesi! 1 gramı 100 trilyon dolar

İşte dünyanın en pahalı maddesi! 1 gramı 100 trilyon dolar
22 Eylül 2014 16:00

Uzay roketlerinde kullanabilmenin yolları aranan antimadde’nin fiyatı dudak uçuklatıyor. Gramı 100 trilyon dolar olan ‘antimadde’den 1 gram almaya Forbes milyarderlerinin toplam servetleri dahi yetmiyor.

 

 

Altın hiç kuşkusuz dünya üzerindeki en pahalı madenlerden biri. Ancak Forbes milyarderlerinin 6.7 trilyon dolar olan toplam servetleri dahi gram fiyatı 100 trilyon dolar olan ‘antimadde’yi almayı yetmiyor.

 

 

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına ilişkin beklentilerle 6 ayın zirvesine taşınan dolar karşısında altının 8 ayın en düşük seviyesine gerilemesi, akıllara ağırlığından fazla değere sahip diğer maddeleri getirdi. Kıymetli taşların ağırlıklı olduğu dünyanın en pahalı öğeleri arasında gergedan boynuzunun yanı sıra çiçekler de bulunuyor.

 

 

Altın 16’ncı sırada

 
Pek çok kimya araştırmasına konu olan antimadde, 100 trilyon dolarlık gram fiyatıyla dünyanın en pahalı maddesi olma özelliğine sahip. Antimadde’nin gelecek yıllarda uzay yakıtı olabileceği belirtiliyor.

 

 

Dünyanın en pahalı maddeleri arasında ikinci sırada ise 27 milyon dolarlık gram fiyatı ile Kaliforniyum 252 yer alıyor. Sembolü Cf ve atom numarası 98 olan radyoaktif metalik bir kimyasal element, nükleer çalışmalarda kullanılıyor.

 
Üçüncü sırada ise İngiltere’de 1950’lerde keşfedilen Painite minerali yer alırken, gram fiyatı 55 dolar olan gergedan boynuzu listede 13’üncü sırada bulunuyor. Altın ise 39.81 dolarlık fiyatıyla listede ancak 16’ncı sırada kendisine yer bulabiliyor.