İşte CHP’de kurultay çağrısı yapan delegelerin listesi!

İşte CHP’de kurultay çağrısı yapan delegelerin listesi!
4 Temmuz 2018 11:42

Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşme CHP’de suları iyiden iyiye ısındırdı. İnce’nin o görüşmede Kılıçdaroğlu’na yaptığı “çekil” teklifini basına deşifre etmesi, Kılıçdaroğlu kanadında “nezaketsizlik” olarak yorumlandı.

 

 

Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için ise “Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse, örgüt kendisi çözecektir bu işi” dedi. Yani İnce, Kılıçdaroğlu’nun çekilmesi için CHP tabanına hem mesaj verdi hem de onlardan destek istedi.

 

İşte CHP’yi olağanüstü MYK’ya taşıyan bu hızlı trafik sonrasında, tabanda da hareketlilik başladı.

İnce’nin “örgüt çözer” açıklamasının ardından aralarından Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil’in de olduğu bir dizi kurultay delegesi yaptıkları açıklamayla “kurultay çağrısı” yaptılar.

Seçimli olağanüstü kurultay için, 627 kurultay delegesinin imzasının bulunması gerekiyor. CHP tüzüğüne göre kurultayı genel başkan toplayabilir veya Parti Meclisi’nde (PM) salt çoğunlukla kurultay kararı alabiliyor.

 

“DEĞİŞMESİ VE YENİLENMESİ GEREKMEKTEDİR”

 

Kurultay delegelerinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 

 

“24 Haziran seçimlerinde Partimizin Cumhurbaşkanı adayı ve Milletvekilliği seçimlerinde alınan oy oranları partimizin bir an önce değişim ve yenilenme ihtiyacı olduğunu göstermiştir.

Mevcut yönetim anlayışı Yerel Seçim sürecinde umut olmaktan çıkmıştır. İktidara giden yolda yerel yönetimlerin etkisi çok büyüktür. Bu sebeple önümüzde bulunan Yerel Seçimlerde partimizin yenilenmiş ve daha güçlü kadrolarla girmesi daha doğru olacaktır.

Genel Merkez kadrolarınca Önce Cumhuriyet Halk Partisini akabinde tüm Türkiye’yi saran dip dalgasının önüne çeşitli yöntemlerle set çekildiğini üzülerek gözlemlemekteyiz. Türkiye’deki dönüşümün önce Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının değişimiyle olacağını 24 Haziran seçimleri bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyet Halk Partisinin Yerel yönetim Seçimlerinde çok güçlü bir umut ve alternatif olabilmesi için mevcut Genel Merkez kadrolarının örgütümüz ve halkımız ve tabandan gelen dip dalgasını göz önünden bulundurarak değişmesi ve yenilenmesi gerekmektedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay delegeleri olarak tarihi sorumluluğumuzu göz önünde bulundurarak, önce Yerelde İktidar sonra Türkiye’de iktidar için Partimizi ve Genel Merkezimizi bir an önce Partimizin en üst karar organı olan Kurultayı toplamaya davet ediyoruz.”

 

İŞTE ÇAĞRI YAPAN O İSİMLER

 

Kurultay çağrısı yapan isimleri ise şöyle:

Bülent Ecevit TATLIDİL PM ÜYESİ

Mehmet Emin ALTUNSES KURULTAY DELEGESİ

Emine ARIKOĞLU KURULTAY DELEGESİ

Rahmi BAŞTOKLU KURULTAY DELEGESİ

Bilal ERDAŞ KURULTAY DELEGESİ

Veysel GÖNÜLAL KURULTAY DELEGESİ

Deniz İNDİBİ ÇELİK KURULTAY DELEGESİ

Erdi KARA KURULTAY DELEGESİ

İsminaz KARAKUŞ KURULTAY DELEGESİ

Orhan KAYA KURULTAY DELEGESİ

Sezer KOCAMAN KURULTAY DELEGESİ

Musa KULA KURULTAY DELEGESİ

Meryemana ONAT KURULTAY DELEGESİ

Ayla ÖZTAŞ KURULTAY DELEGESİ

Saim SEZEN KURULTAY DELEGESİ

Onur SUN KURULTAY DELEGESİ

Rıdvan ŞENYURT KURULTAY DELEGESİ

Fuat TOPBAŞ KURULTAY DELEGESİ

İSMAİL ÜNAL KURULTAY DELEGESİ

MUSTAFA YAZGAN KURULTAY DELEGESİ

AYŞE YILMAZ KURULTAY DELEGESİ