İşte araç saltanatı!

İşte araç saltanatı!
1 Ocak 2019 12:50

Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman için Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bir aracın hazır tutulduğu ortaya çıktı. Rektörün Siirt’te ise 150 bin liralık 4×4 cipkullandığı öğrenildi.

 

 

Ali Ekber Ertürk / Sözcü

 

Lüks makam ihalesi ile gündeme gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Erman için Ankara Esenboğa Havalimanı’nda 24 saat araç bekletiliyor. Bir cip de üniversitenin kapısında duruyor.

 

Kendisine makam aracı almak için çıktığı ihale şartnamesinde 30 koşul belirleyerek adından söz ettiren Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman’ın, 2 ayrı makam aracına daha sahip olduğu ortaya çıktı. Siirt Üniversitesi’ne ait Hyundai Elentra marka otomobil, Ankara Esenboğa Havalimanı otoparkında bekletiliyor. 365 gün 24 saat otoparkta ‘nöbet’ bekleyen aracı, Rektör Erman’ın Ankara ziyaretlerinde kullandığı öne sürüldü. Bu aracın 2018 fiyatı ortalama 120 bin lira. Yine üniversiteye ait Ford Kuga Jeep de üniversitede kullanılıyor. Rektör Erman’ın bu cipi de “makam aracı” olarak kullandığı belirtildi. Bu aracın 2018 fiyatı da ortalama 150 bin lira.

 

‘ÖĞRENCİ İÇİN BEKLETİYORUZ’

 

Üniversite yetkilileri SÖZCÜ’nün sorusu üzerine, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda araç bekletildiğini doğruladı ve “Ancak rektörümüzün makamı olarak değil. O cip ve Ankara’da havaalanında bekletilen araç, üniversite hizmetlerinde kullanılmak içindir. Müsabakalara katılan öğrencilerimiz, üniversite yetkililerimiz Ankara’ya geldiklerinde o araçla hareket ediyorlar. O yüzden orada bekletiliyor. Resmi kayıtlara bakarsanız sayın Rektör’ün bir tek makam aracı görünmektedir. O da, yeni alınan araç” dedi. Makam aracı ihalesinde istediği aracın detaylarını “Yabancı menşeli, dizel, siyah ve saatte 232 km hız yapsın, 4×4, 4 bin 932 mm., genişliği bin 874 mm, yüksekliği bin 455 mm olsun” diye tarif eden Erman tartışmalar üzerine ise “Sanki Ferrari. Her rektörlükte olan bir otomobil bu” diye sitem etmişti.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/iste-arac-saltanati-2938542/