İşte AKP’nin “İleri demokrasi” anlayışı!

İşte AKP’nin “İleri demokrasi” anlayışı!
28 Eylül 2013 11:28

Erdoğan’ı protesto eden üniversite öğrencilerine uzaklaştırma cezası verildi.

 

Ankara Emniyeti Erdoğan’ı ODTÜ’de protesto eden öğrencilerin isimlerini üniversitelere ileterek soruşturma açmasını talep etti. Bunun üzerine ODTÜ ve Hacettepe herhangi bir işlem yapmazken, Ankara Üniversitesi, protestoya katılan öğrencilere uzaklaştırma cezası verdi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Aralık 2012’de katıldığı Göktürk-2 uydusunun fırlatılma töreni öncesinde ODTÜ’de protesto gösterisi yapan öğrencilere polis müdahale etmişti.

 

Protesto gösterilerine katıldığı tespit edilen öğrenciler gözaltına alınmış ancak savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

 

Bir ay uzaklaştırma

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün protesto gösterilerine katıldığı tespit edilen ODTÜ, Hacettepe ve Ankara Üniversitesi öğrencileri için üniversitelerinin de soruşturma açması amacıyla rektörlüklere yazı gönderdiği ortaya çıktı.

 

Ankara Üniversitesi, yazı sonrası protesto gösterisine katıldıkları belirtilen öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açarken ODTÜ ve Hacettepe üniversiteleri ise öğrencilerine disiplin cezası vermedi.

 

Ankara Üniversitesi’ndeki disiplin soruşturmasında, öğrencilerin ODTÜ’deki protesto gösterilerinde, “Bilimi satan emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip ODTÜ’den defol” yazılı pankart arkasında yürümeleri ve slogan atmaları suç delili sayıldı.

 

Öğrencilerden Özgür A., Selçuk H., Can K., İsmail K., Demet Y., Oğuz A., Tamer Ö., Önder D., ve Baran A.’ya bir ay, Tayfun Y. ve Pelin Ü’ye ise bir yarı dönem uzaklaştırma cezası verildi.

 

Kaynak: Milliyet