İşte AKP demokrasisi: Sizi tehdit etmiyorum ama…

İşte AKP demokrasisi: Sizi tehdit etmiyorum ama…
17 Kasım 2014 13:54

AKP’nin Kuşadası İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’nde parti genel merkezinin desteklediği mevcut başkan Ali Kara’nın karşısına, avukat Zafer Üstün rakip çıkınca bakanlar devreye girdi.

 

Kongrede AKP Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve AB Bakanı Volkan Bozkır’ın kürsüden Kara için oy istemesi gerginliği daha da artırdı. Bozkır, “Sizi tehdit etmiyorum ama siyasi hayatınızda geleceğiniz olmaz” dedi.

 

Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı konusunda bir sıkıntı yaşanmamasını örnek veren Bozkır, Üstün ve arkadaşlarının listeyi geri çekmesini istedi. Bozkır, “Burada bir hizmet davamız var. Yüzlerce kongreye katıldım. İlk defa buradaki gibi bir tartışmaya şahit oluyorum. Ben burada bir bakan olarak, bir abi olarak sesleniyorum. Burada seçime iki liste ile girmeyelim. Bu listeyi geri alın. Çünkü siyaset uzun bir yolculuktur. Siyasette bir gün bile önemlidir. Sizden rica ettiğim gibi bu listeyi almadığınız taktirde, sizi tehdit etmiyorum ama siyasi hayatınızda geleceğiniz olmaz. Siyasetin kendi kuralları, vefa unsuru, saygı unsuru vardır. Bugün alacağınız doğru bir kararda yine bu partinin savaşçıları olarak devam etmenize imkan sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Tartışmalar uzun süre devam etti. Üstün ve arkadaşlarının çekilmediği kongrede, Kara yeniden başkan seçildi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet