İşte AKM’nin yerine yapılacak opera binası!

İşte AKM’nin yerine yapılacak opera binası!
6 Kasım 2017 13:11

Yıkılarak yerine opera binasının yapılmasına karar verilen Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi projesi ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Erdoğan projenin detaylarını anlattı.

 

 

 

 

9 yıldır çivi dahi çakılmayarak adeta çürümeye terk edilen Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) kaderi bugün belli oluyor. Projenin tanıtım toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

 
Projenin detaylarını anlatmak için kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan “2019’un ilk çeyreğinde tamamlanıp hizmete girdiğinde AKM, İstanbul ve ülkemiz için sembol bir mekan haline gelecektir” dedi.

 

 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Atatürk Kültür Merkezi’nde 2007 yılından itibaren yapılan incelemeler, binanın kullanılamayacağını göstermiştir. AKM’nin yıkılıp yeniden inşasına karşı direnişin, ideolojik saplantılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyoruz. Engellemeyi yapanların kaybettiği hiçbir şey yok, sadece ülkemize kaybettirdikleri var. AKM’nin yeniden inşasına karşı çıkan zihniyetle Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı çıkan anlayış aynıdır. Daha büyük, işlevsel, modern inşa edilecek AKM’den, projeyi sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını biliyorum. Atatürk Kültür Merkezi’ni 2019’un ilk çeyreğinde bitireceğiz, sözünü aldım.”