İşte 4 günde Türkiye’ye giren Suriyelilerin sayısı

İşte 4 günde Türkiye’ye giren Suriyelilerin sayısı
22 Eylül 2014 12:25

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) bugün itibariyle Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin sayısının 130 bine ulaştığını açıkladı.

 

 

 
AFAD’tan yapılan yazılı açıklama şöyle; “19.09.2014 tarihinden itibaren Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ülkemize yönelik yoğun bir göç hareketi başlamıştır. 22.09.2014 itibariyle Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin sayısı 130 bine ulaşmıştır.

 

 

 
Söz konusu gelişmelere istinaden AFAD ekipleri ve gerekli insani yardım malzemeleri, daha önce hazırlanan risk analiz raporları ve hükümetimizin talimatları doğrultusunda 18.09.2014 tarihinden itibaren bölgeye sevk edilmiştir. Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınında AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın bizzat katılımıyla yapılan çalışmalar kapsamında sahada bulunan resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri arasında sorumluluk paylaşımı yapılmış ve sürecin sorunsuz devam etmesi amacıyla gerekli görevlendirmeler yapılmış; uygulamaların sahadan yürütülmesine bizzat devam edilmektedir. Bu kapsamda 21.09.2014 itibariyle Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Suriyeli misafirler Yumurtalık mevkiinde AFAD koordinasyonunda kurulan Kayıt Merkezi’nde güvenlik ve sağlık taramasından geçirilmekte; bu merkezde acil gıda ve su yardımı yapılmakta ve son olarak misafirlerin kayıtları oluşturulmaktadır. Merkezde kayıt işlemlerini tamamlayan misafirler, Türkiye’de akrabaları bulunması durumunda ailelerine teslim edilmekte; aksi takdirde AFAD tarafından bölgede kurulan geçici barınma merkezlerine sevk edilmektedir. Bu operasyonda birlikte çalıştığımız merkezi ve yerel idare, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz. AFAD, Suriyeli misafirlerle ilgili dört yıllık tecrübesi ile yaşanan nüfus hareketinin yönetimi ve sahada faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamaya devam edecektir.”