İstanbul’u fırtına vurdu

İstanbul’u fırtına vurdu
27 Temmuz 2017 23:06

D-100 yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı

 

 

 

 

 

Uğur Ayazsın / İSTANBUL (DHA) – İSTANBUL’da yaşanan fırtınada yağan yağmur nedeniyle D-100 Üsküdar istikameti Uzuncayır Mevkii’nde trafik durdu.

 

Sular nedeniyle kapanan yol belediyeye bağlı iş makineleri tarafından yaklaşık 1 saatte açıldı. Bazı araçlar su nedeniyle yolda kaldı. Trafik saat 20.30 itibariyle normale döndü.

 

Yağmur ve fırtına İstanbul’u esir aldı

 

İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL (DHA) – İstanbul’da aniden başlayan yoğun yağmur ve fırtına nedeniyle yollar adeta göle döndü. Afeti andıran yağmur ve fırtına nedeniyle insanlar panik yaşadı. Üstgeçitten ve panolardan fırlayan panolar yollara savruldu.

 

Ani bastıran yağmur ve fırtına, insanlara zor anlar yaşattı. Yenibosna’da, 10 dakika arayla hava gece gibi karardı. Fırtına ve yağmurdan kaçmaya çalışanlar kendilerine sığınak aradı. Yenibosna mertobüs durağında üstgeçitteki vatandaşlar aşırı yağmur ve fırtınadan panik halinde kaçmamaya çalışırken, kamera işte bu görüntüleri kaydetti. Üstgeçitten merdivenlerle inenler, hemen yan taraftaki büfeye sığınmaya çalıştı. Bu sırada, üstgeçitten bir parça koparak vatandaşların üzerine doğru fırladı. Fırtına ve aşırı yağmur nedeniyle üstgeçidin altında mahsur kalan vatandaşlar bu sacı tutarak kendilerine korunak yapıp burada uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bu arada, fırtına ve aşırı yağmur nedeniyle büfeye ait elektrik tesisatında patlamalar meydana geldi. Büfeye sığınan insanlar, patlamalar nedeniyle panik yaşadı.

 

Öte yandan, yoğun yağmur, D-100 Karayolu’nu adeta göle çevirdi, yolda su birikintileri oluştu. Bazı araçlar yolda kaldı. Çalışmayan araçlar, vatandaşların yardımıyla su birikintisinden çıkarıldı.

 

Haydarpaşa Limanı’nda 3 vinç devrildi; 1 yaralı

 

Uğur AYAZSIN / İstanbul (DHA) – İSTANBUL’da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı’ndaki tonlarca ağırlığındaki 3 vinç devrildi. Bir vincin yağ varillerinin üzerine devrilmesi sonucu yangın çıktı.

 

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı’ndaki 3 vinç devrildi. Vinçlerden birisi liman girişindeki bekçi konteynerinin üzerine devrildi. Devrilen konteyner içerisinde bulunan bir gümrük muhafaza memuru mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan memuru kısa sürede yaralı olarak kurtardı. Kurtarılan kişi tedavi için ambulans Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürüldü.

 

YANGIN ÇIKTI

 

Bir başka vinç ise içerisinde yağ varilleri bulunan konteynerin üzerine devrildi. Burada sızan yağ nedeniyle yangın çıktı. Çıkan yangın yaklaşık 1 saatte itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Öte yandan limanda çok sayıda ihracat için hazır bulunan konteyner hasar gördü. Fırtınanın durmasıyla sel suları çekildi.

 

İBB AÇIKLAMA YAPTI

 

Yaşanan vinç kazasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, vinç altında kalan 1 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını duyurdu.

 

Devrilen vincin altında kalan ve patlayan yağ varilleri ametrör kamerya yansıdı.

 

Aksaray’da yolcular araçların üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi

 

İSTANBUL (DHA) – Aksaray’daki geçit şiddetli yağış sonrası sular altında kaldı. Su birikintisine saplanıp hareketsiz kalan araçlar içindekiler için can simidi oldu. Her dakika yükseldiğe geçitte yolcular araçların üzerine çıkarak bu durumdan kurtulmayı bekledi.

 

Doludan uçağın burnu hasar gördü, kokpit camları çatladı

 

Murat ÇAKIR-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) – ATLASGLOBAL Hava Yolları’nın İstanbul-Ercan seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’dan kalkışından kısa bir süre sonra doluya yakalandı. Yağan dolu yağışı nedeniyle uçağın kokpit camları çatlarken, Radom olarak adlandırılan burun kısmı hasar gördü.

 

İstanbul-Ercan seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Airbus A320 tipi uçak kalkışından kısa bir süre sonra 5 bin feette dolu yağışına yakalandı. Yağış nedeniyle uçağın ön kokpit camları çatladı. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen pilot geri dönüş için izin istedi. Dolu yağışına yakalanan uçak Atatürk Havalimanı’na iniş yaparken, uçakta Radom olarak adlandırılan burun kısmında ciddi hasar meydana geldi. Dolu yağışına giren kokpit camları çatlayan uçağın pilotu taksi yolunda yandaki camlara bakarak ilerledi.

 

Aksaray’da yol göle döndü

 

Güven USTA / İSTANBUL (DHA) – Afet benzeri sağanak yağışın ardından Fatih Aksaray’da yol göle döndü. Araçlar göle dönen yoldan güçlükle ilerledi.

 

Esenyurt’ta sel suları otomobili sürükledi

 

İSTANBUL (DHA) – Şiddetli yağış sonrası Esenyut’ta bir otomobil sel suları ile sürüklendi. Sürücüsü ve yanındaki arkadaşı otomobilin sürüklenmemesi için büyük çaba sarf etti. Ama sulara karşı durmak mümkün olmadı. Her saniye yükselen sular otomobili sokağın sonuna kadar sürükledi. O anlar kameralar karafından saniye saniye görüntülendi.

 

KANARYA’DA CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

 

Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Kanarya Mahallesinde bulunan Çarşı Caminin minaresi yıkıldı.

 

Buz parçaları seyir halindeki otomobillerin camlarını patlattı. o anlar kameraya yansıdı.

 

İSTANBUL (DHA) -BUGÜN İstanbul’da binlerce sürücü ve yolcu içinde bulundukları otomobillerinde bu korkuyu yaşadı. O otomobillerden birinde yaşananlar, endişe ve korkuya rağmen cep telefonu kamerası kaydını bırakmayan yolcunun tanıklığıyla herkese yansıdı.

 

İstanbul’da eşine ender rastlanır büyüklükte, yoğunlukta ve dakikalarca süren dolu yağışı sırasında otomobiller, içindeki sürücü ve yolcular için korunak olmak bi yana tehlike oluşturdu. Çok etkili dolu yağışı seyir halindeki otomobillerin camlarını kırdı, hatta kaportalarında onarılması imkansız hasara yol açtı. O otomobillerin birinde yaşanan, şaşkınlıkla başlayan ama panik ve korkuya dönüşen anlar cep telefonu kaydına yansıdı. Yer Anadolu yakası. Yağmurun iri buz parçalarına dönüşüp düşmeye başladığı anlarda kameranın da kaydı başlıyor. Dolu yağışı giderek hızlanıyor. Buz parçalarının kaportaya çarptığı sırada çıkardığı sesler her geçen saniye daha da güçleniyor. Büyük bir süratle otomobile çarpan buzlar yan ve arka camlarda art arda delikler açmaya başlıyor. Bu dakikadan sonra artık otomobilde yaşanananın adı endişe ve panik. Artık cama değil, otomobilin içine kurşun gibi saplanan buz parçalarından korunma telaşı başlıyor. Sürücü, bir taraftan kamerasıyla kayıt yapan yolcusunu otomobilin içinde daha güvenli bir tarafa yönlendirmeye çalışıyor, bir taraftan da yardım isteyerek daha güvenli bir yere gitmeye çalışıyor.

 

Kurtuluş’ta duvar çökmesinden hemen sonrası kamerada

 

Murat DELİKLİTAŞ – Can EROK / İSTANBUL (DHA) – Afet benzeri yağışın sürdüğü sırada Kurtuluş’taki Ermeni mezarlığının duvarı çöktü. Çöken parçaların altında kalanlar oldu. Çökmenin hemen sonrası bir ametör kameraya yansıdı.

 

Eyüp’te yıldırım düşmesi sonrası yangın çıktı

 

Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL (DHA) -EYÜP’te akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu bir işyerine ait depoda yangın çıktı. Alevler tüm depoyu sararken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık 3.5 saatte kontrol altına aldı.

 

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini arttıran yağmur nedeniyle Halitpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir depoya yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm depoyu sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan depoya müdahale etmeye başladı. Bu sırada yangının büyük olması nedeniyle itfaiye ekipleri olay yerine takviye istedi. Çevre ilçelerden olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına dört koldan müdahale etti. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık görevlileri de herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekledi. İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık 3.5 saatlik çalışma sonucu kontrol altına aldı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında elinden hafif bir şekilde yaralanan bir itfaiye erine sağlık görevlileri olay yerinde bulunan ambulansta müdahale etti. Eline pansuman yapılan itfaiye eri söndürme çalışmalarına devam etti. İtfaiye ekipleri olay yerinde soğutma çalışması yaptı.

 

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.