İstanbul’da sokaklara saçtı, siyanür değil banyo suyuymuş!

İstanbul’da sokaklara saçtı, siyanür değil banyo suyuymuş!
13 Şubat 2019 11:00

İstanbul Büyükçekmece’de, koyun ve tavukların ‘siyanürlü atık su’ ile ölümlerine neden oldukları gerekçesiyle tanker şoförü Bülent G. ile vidanjör şirketi yetkilisi Ramazan K. yargılamasına devam edildi. Tanker şoförü Bülent G. savunmasında “Taşıdığım suyun banyo suyu olduğunu biliyordum. Ben içinde siyanür içerdiğini bilmiyordum” dedi.

 

 

İstanbul Büyükçekmece’de 3 Nisan 2018 tarihinde taşıdığı zehirli atık suyunu, arıtma tesisi yerine yol kenarına dökerek 9 koyun ve tavukların ölümüne neden olan tanker şoförü Bülent G. ile atık madde taşımacılığı yapan vidanjör şirketi yetkilisi Ramazan K. hakkında, “Hayvanlara zarar verecek şekilde çevreyi kasten kirletmek suçundan dava açılmıştı.

 

 

“TANKERİN SİYANÜR TAŞIDIĞINI BİLMİYORDUM”

 

 

Sözcü’den Şeyma Ulusoy’un haberi şöyle: Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada madde taşımacılığı yapan vidanjör şirketi yetkilisi tutuksuz sanık Ramazan K., “İşlerimiz yoğun olduğu zaman taşeron firmalara bu işleri veriyoruz. Malzeme döküldükten sonra evrakı aldıklarını ve bu evrakı ilgili yerlere iletiyoruz. Yaşanan olayda tankerin siyanür taşıdığını bilmiyordum. Olayda bir kusurumun yoktur” diyerek kendisini savundu.

 

TANKER ŞOFÖRÜ DE SİYANÜR TAŞIDIĞINI BİLMİYORMUŞ

 

 

Tanker şoförü sanık Bülent G. ise sabah saatlerinde firmadan atık suyu aldığını ve İkitelli’deki atık su merkezine gittiğini söyleyerek olay gününü şöyle aktardı: “İkitelli’deki atık su merkezine giderken bir araç selektör yaptı. Vanam sızdırıyordu inip tamir ettim. Poşet sıkıştırıp vanayı kapattım. Bu sırada 2-3 ton sızma olmuş. Sonra da arıtma tesisine gittim. Taşıdığım suyun banyo suyu olduğunu biliyordum. Zaten orası şampuan fabrikasıydı arızayı giderdikten sonra arıtma tesisine gittim. Ben içinde siyanür içerdiğini bilmiyordum.” Mahkeme, sanıkların savunmalarının ardından dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.