İstanbul’da kaybolan 3 çocuk Tokat’ta bulundu

İstanbul’da kaybolan 3 çocuk Tokat’ta bulundu
2 Haziran 2018 08:55

İstanbul Avcılar’da yaklaşık 5 gündür kayıp olarak aranan 3 çocuk bir vatandaşın ihbarı ile Tokat’ın Zile ilçesinde bulundu. Çocuklar ilk ifadelerinde aile içi şiddetten kaçtıklarını söyledi.

 

 

 

İstanbul Avcılar’a bağlı Ambarlı Mahallesi’nde oturan 13 yaşındaki B.B., 14 yaşındaki B.B. ve 17 yaşındaki B.D. 28 Mayıs’ta evlerinden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Ailelerin kayıp başvurusu sonucu polis yurt genelinde çalışma başlattı. Tokat’ın Zile ilçesinde gelen bir ihbarı değerlendiren polis çocukları ilçedeki bir çay bahçesinde buldu. Çocuklar Zile İlçe Emniyet Müdürlüğünde bir süre misafir edildikten sonra Turhal ilçesinde bulunan Çocuk Esirgeme Kurumuna götürüldü. Sevindirici haberi alan aileleri ise çocuklarına kavuşmak için İstanbul’dan yola çıktı.

 

Çocukların televizyon ekranlarında gören bir vatandaşın ihbarı sonucu bulunduğu kaydedildi. Çocukların alınan ilk ifadelerinde aile için şiddetten dolayı evden kendilerinin ayrıldıklarını ileri sürdü. Evden ayrıldıktan sonra ilk gecelerini pazar günü İstanbul Haramidere’de bir Cemevi’nde geçirdikleri söyleyen çocuklar, salı günü Zile’ye otobüs ile geldiklerini itiraf etti.

 

Zile’ye İstanbul’da tanıştıkları ve kağıt toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan Garip Y. ile buluşmak için geldiklerini anlatan çocuklar, bu sürede başlarına herhangi kötü bir şey gelmediğini belirtti. B.B. (13) ve B.B. (14) ifadelerinde ailelerine yeniden teslim edilmek istediklerini bildirirken, B.D.’nin ailesiyle yaşamak istemediğini söylediği öğrenildi. Turhal’dan Tokat’a gönderilen çocukların ailelerine İstanbul’dan gelir gelmez teslim edileceği bildirildi.

 

 

Kaynak: Sözcü