İstanbul’da hastane isyanı

İstanbul’da hastane isyanı
15 Mayıs 2018 10:27

İstanbul Kartal’da bulunan Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nin kentsel dönüşüm sebep gösterilerek Tuzla’ya taşınmaya başlaması birçok hastayı mağdur etti. Muayene ve kontroller için iki farklı ilçedeki hastaneler arası mekik dokuyan vatandaşlar duruma isyan etti. Hastanedeki görevli doktorlar da iki hastane ve bir poliklinik arasında her gün gidip geliyor. Kartal’daki hastanenin acil servis bölümünün de kapatılması bölgedeki vatandaşları kara kara düşündürüyor.

 

 

 

Seda Önceler / Sözcü

 

 

1966 yılında dispanser olarak hizmet vermeye başlayan ve şuan 700 çalışanıyla bölgede binlerce kişiye hizmet veren Kartal’da kurulu Yavuz Selim Devlet Hastanesi, şehir hastaneleri kapsamında Tuzla’da yapılan bölge hastanesine taşınmaya başladı. Geride ise mağdur olan vatandaşlar kaldı.

 

 

MUAYENE KARTAL KONTROL TUZLA ARDINDAN YENİDEN KARTAL

 

 

Örneğin pazartesi günü Yavuz Selim’de muayene olan bir hasta, kontrol için çarşamba günü Tuzla Devlet Hastanesi’nin yolunu tutmak zorunda kalıyor.

Bunun yanı sıra Kartal Yavuz Selim’de muayene olup MR çektirmesi gereken bir hastanın, Tuzla Devlet Hastanesi’ne gitmesi ardından tekrar Yavuz Selim’e gelerek kontrol yaptırması gerekiyor.
Özel arabası olmayan bir hasta için; iki hastane arası toplu taşımaya binmek için 15 dakika yürüme mesafesi ve 45 dakika toplu taşıma süresi ile beraber 1 saati buluyor.

İki nokta arası trafiğin en rahat olduğu saatte bile özel araçla en az 15 dakika sürüyor. Özellikle yaşlı hastalar için büyük bir işkence haline gelen bu sistem hastaları bıktırmış durumda.

 

 

DOKTORLAR DA ÜÇE BÖLÜNDÜ

 

 

Hastanenin doktorları ise üçe bölündü. Doktorlar; haftanın bazı günleri Kartal Yavuz Selim Hastanesi İstasyon polikliniğinde ve Kartal merkezine yakın olan Taşocağı polikliniğinde, bazı günler ise Tuzla Devlet Hastanesi’nde hizmet verdiği için hastalar muayene sonrası kontrollerde büyük zorluk yaşıyor.

 

 

BİR HEKİM ÜÇ AYRI YER!

 

 

Örneğin hastanenin hekimlerinden bir ürolog uzman doktor Pazartesi günü Tuzla İçmeler Devlet Hastanesi’nde, Salı günü İstasyon Polikliniğinde, Çarşamba günü ise Taş Ocakları Polikliniğinde görev yapıyor.
Uzman ürolog Perşembe günü yine Taş Ocakları Polikliğine gelirken Cuma günü ise Pazartesi günü gittiği Tuzla İçmeler Devlet Hastanesi’ne dönüyor.

 
ACİL SERVİSİ DE KAPALI

 

 

Taşındıktan sonra sadece acil bölümünün çalışacağı belirtilen hastanede şu an acil bölümü de hizmet vermiyor. Yavuz Selim Hastanesi’nin bölge yakınlarındaki tek devlet hastanesi olması sebebiyle mağdur olan hastalar özel hastanelere mecbur bırakılıyor.