İstanbul’da bugüne kadar yakalanan en yüksek miktar

İstanbul’da bugüne kadar yakalanan en yüksek miktar
13 Haziran 2017 18:00

İstanbul Narkotik suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Ambarlı limanında bir gemide yapılan aramada 212 kilogram saf kokain ele geçirildi. Bu miktar İstanbul’da şuan yakalanan en büyük miktardı.

 

 

 

 
istanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bir kargo gemisindeki konteynırda yülü miktarda saf kokain bulunduğu yönünde bir ihbar geldi. Polis ekipleri ihbar üzerine çalışma başlatarak durumu İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

 

 

 

 

NARKOTİK POLİSİ GEMİYE ÇANAKKALE AÇIKLARINDA BİNDİ

 

 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri yardımıyla gemiyi Çanakkale açıklarında durdurarak gemiye çıktı. Narkotik ekipleri Çanakkale’den Ambarlı’ya kadar gemi ile beraber geldi. Ekiplerin gemiye binmesi polis kameraları tarafından görüntülendi.

 

 

193 PAKETTE 212 KİLO SAF KOKAİN

 

 

Brezilya’dan yola çıkan İspanya üzerinden gelen yük gemisindeki konteynırda jelatin yükü olduğu öne sürülen konteyner X-ray taramasından geçirildi. X-ray taramasında yoğunluk belirlenmesi üzerine konteynır açılarak araştırma başlatıldı. Jelatinlerin arasında valizler içinde gizlenmiş şekilde 193 pakette toplam 212 kilogram saf kokain ele geçirildi.

 

 
Kaynak: Çağatay KENARLI / İSTANBUL, (DHA)