İstanbul ve Ankara’da belediye destekli kulüp olmayacak!

İstanbul ve Ankara’da belediye destekli kulüp olmayacak!
20 Nisan 2019 10:48

İstanbul ve Ankara’da belediye destekli kulüp olmayacak. Yerel seçimlerin ardından Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da da Ekrem İmamoğlu düğmeye bastı. Osmanlıspor’a aktarılan kaynaklar kesildi, Başakşehir’inkiler sırada…

 

 

Sözcü’de yer alan habere göre futbol kulüplerine belediye ve iştiraklerinden doğrudan veya dolaylı olarak kaynak aktarma dönemi, iki büyük şehirde sona eriyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin en büyük iki belediyesinin muhalefete geçmesiyle Başakşehir ve Osmanlıspor, yeni başkanlar tarafından büyüteç altına alındı. Bu konuda ilk adımı Mansur Yavaş attı.

 
ALTYAPIYA İGDAŞ

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Spor Toto 1. Lig ekibi Osmanlıspor’a aktarılan, günlük 20-30 bin TL’yi bulan hafriyat ve reklam panosu gelirlerini kestiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da Başakşehir ile ilgili yaptığı açıklamada ‘kaynakların’ kesileceğini ima etti:

 

“Benim işim bir kulübü yaratmak ve ona destek vermek değil.”

 

Turuncu-lacivertlilere destek veren kurumlar arasında DSİ ve İSKİ de yer alıyor. Kalyon gibi firmalar ise dolaylı yollardan (ihale vs.) Başakşehir’e destek veriyor. İGDAŞ da Başakşehir’in alt yaş takımlarının sponsoru…

 

GÜMÜŞDAĞ ‘ŞEFFAF’ DEDİ AMA…

 

 

Galatasaray İkinci Başkanı Albayrak ile ilgili suç duyurusunda bulunan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ “Artık her şey o kadar şeffaf ki. Bilmediğimiz açıklansın” demişti. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Başakşehir Futbol Kulübü’ne nasıl ve hangi şartlarda dönüştüğü hâlâ bilinmiyor.
KATARLILARA SATILABİLİR

 

Ekrem İmamoğlu’nun, Başakşehir Futbol Kulübü’ne dönüştürülen organizasyon ile ilgili araştırma yaptırması bekleniyor. Kulübün yüksek bedelle Katarlılara satışı da gündemde. Kulislerde, lig şampiyonluğunun satış rakamını daha da arttıracağı konuşuluyor.