İstanbul trafiğinde son durum

İstanbul trafiğinde son durum
23 Haziran 2017 17:52

İSTANBUL’un çıkış noklarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. Anadolu yakasında TEM ve D-100’deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yoğunluk göze çarpıyor.

 

 

 

 

 

İstanbul’da bayram trafiği yoğunluğu başladı. Öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle İstanbul’un çıkış noktalarındaki gişelerde uzun araç kuyruğu oluştu. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin yoğunluk haritasında göze çarpan noktalar.

 

 

Anadolu yakasında TEM ve D-100’deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda. İBB’nin trafik yoğunluğu haritasında yoğunluk yüzde 48 olarak gösteriliyor. Akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

 

 

AVRASYA TÜNELİ VE 3. KÖPRÜ ÜCRETLİ

 

 

Öte yandan bu geceden itibaren kamunun işlettiği köprü ve otoyollar 4 gün ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü’nden geçişlerden ise ücret alınmaya devam edilecek.

 

 

Otogarda bayram hareketliliği

 

 

BAYRAM tatili öncesi hareketliliğin yaşandığı Bayrampaşa’daki İstanbul Otogarı havadan görüntülendi. Görüntülerde otogar çıkışındaki otobüs yoğunluğu dikkat çekiyor. Gişelere kadar çok sayıda otobüsün sıralandığı görülüyor.

 

 

EK SEFERLERE RAĞMEN YOĞUNLUK

 

 

Otobüs firmaları, her bayram öncesi olduğu gibi bu tatil için de yoğunluk nedeniyle ek seferler başlattı. Firma yetkilileri, ek seferlere rağmen yolcu sayısının yine de fazla olduğunu vurguladı. Bazı yolcular, gidecekleri yere bilet erkenden aldıklarını, bu nedenle otogarda sorun yaşamadıklarını söyledi. Öte yandan, otobüs şoförleri akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha çok artacağını ve özellikle köprü güzergahlarında oluşan uzun araç kuyruğu nedeniyle sorun yaşadıklarını belirtti.

 

 

Kaynak: Özgür EREN-İdris TİFTİKCİ-Ali AKSOYER- Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA)