İstanbul kurak bir yaz geçirecek

İstanbul kurak bir yaz geçirecek
2 Temmuz 2019 10:32

Meteoroloji uzmanı Yard. Doç. Dr. Deniz Demirhan SÖZCÜ’ye konuştu: Demirhan, megakenti sıcak günlerin beklediğini söyledi. “Bu arada meydana gelen sağanakların güzel günleri getireceğini sanmayın. Bu sağanak yağışlar iklim değişikliği yüzünden” dedi.

 

 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği bölümünde görev yapan, Woman TV’de her gün yayınlanan hava durumu programının hem spikerliğini hem de editörlüğünü üstlenen Meteoroloji Mühendisleri Odası İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Deniz Demirhan’la değişen iklim koşullarından küresel ısınmaya kadar merak ettiğiniz her şeyi konuştuk.

 

SICAK HAVA DAHA DA ISINACAK

 

– Deniz Hanım, mevsim yaz ve ülke genelinde sık sık ölümlere neden olan seller ve yağışlar yaşıyoruz… Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Öncelikle şunu kabul etmeliyiz ki yaşanan seller ve yoğun yağışlar uzun vadede iklim değişikliğiyle ilişkili. Bunların etkisi ne yazık ki artarak devam edecek. Yani sıcak hava daha da ısınacak, soğuk havalar biraz daha ılınacak. Sıcaklık değerleri illere bağlı olarak çok fazla artabilir.

 

Haberin devamı için tıklayın;

Kaynak: Yüksel ŞENGÜL/SÖZCÜ