İstanbul Güngören’de muhalefet partilerinden ortak açıklama!

İstanbul Güngören’de muhalefet partilerinden ortak açıklama!
17 Kasım 2018 14:33

CHP Güngören İlçe Örgütü, 10 yıl sonra ilk defa denetlenen Güngören Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerini açıkladı. Belediye önünde yapılan ve CHP Güngören İlçe Başkanı Temel Akkoç’un çağrısını yaptığı basın açıklamasına, İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ve Turan aydoğan, İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Aydın Egemen, İYİ Parti Güngören İlçe Başkanı Ayhan Kurt, Demokrat Parti Güngören İlçe Başkanı Mehmet Turan, Saadet Partisi Güngören İlçe Başkanı Adnan Hacıabdullahoğlu ve diğer partilerden temsilciler katıldı.

 

 

 

2017 yılına ait Sayıştay raporlarının yayımlanmasının ardından, yıllardır denetlenmeyen belediyelerdeki yolsuzluklar ve usulsüzlükler de gün yüzüne çıktı. Bölge halkına da yansıyan rapor sonuçları, yurttaşların büyük tepkisini çekti.

 

CHP’Li Karabat; “Halkın emeğni talan edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız!”

 

 

Raporlara yansıyan usulsüzlüklerin tüm yurttaşların tepkisini çektiğini, halkın malını talan eden anlayışın elbette cezasını bulacağını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Karabat,

 

“Güngören Belediyesinin yurttaşın emeğinden, devletin malından çaldıkları, saymakla bitmiyor. Bakın, Güngören Belediyesi yeni bir tazminat başlığı üretmiş, Meclis Üyesi Başkan Yardımcılarına bile sosyal denge tazminatı ödemiş, ihalelerde öngörülen bir durum olmamasına karşın, usulsüz iş artışı yapılmış, 10 adet belediye taşıtı belediye envanterinde kayıtlı değil, sormak istiyorum, belediyenin hizmetinde olması gereken bu taşıtlar kimlere hizmet ediyor?” dedi.

 

 

Karabat açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Belediyeye ait araçların nerede olduğu belli değil, Belediye personeli hizmet araçlarını kişisel ihtiyaçları için kullanıyor. Bu da yetmiyor, bu araçlarla yaz tatiline bile gidiyorlar. Belediye sınırları içerisinde ruhsatsız iş yerleri bulgusu var. Hem de öyle bir iki iş yeri değil! Tam 506 işyeri ruhsatsız! Peki, bu sırada Belediye nerede, diye sormayacak mıyız? Halkın olanı talan etme anlayışıyla belediyecilik olmaz! Bu konu burada kalmayacak, TBMM’de gündeme getirmeye devam edeceğiz. Ayrıca tüm yurttaşları halkın parasını talan edenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum. Biz gerekeni yapacağız, suç duyurusunda bulunacağız! ”