İstanbul Ehliyet Kursları – Surucukurslari.com

İstanbul Ehliyet Kursları – Surucukurslari.com
24 Ocak 2020 17:32

İstanbul’a sürekli yeni yollar, köprüler, metro hatları yapılmasına rağmen trafik yoğunluğu normal bir seviyeye düşmüyor. Her gün binlerce yeni araç trafiğe katılıyor. Bu yoğun trafikte araç kullanmak da hiç kolay olmuyor. Ehliyeti olan ve başka illerde rahatlıkla araç kullanabilen sürücüler istanbul trafiğinde araç kullanmakta zorlanıyor. Bu nedenle İstanbul ehliyet kursları daha bilinçli, sorumlu ve saygılı sürücüler yetiştirmek için teknoloji destekli eğitimlerle eğitim kalitelerini arttırmaya çalışıyor. Özellikle direksiyon derslerinde yoğun trafikte güvenli sürüş eğitimlerine önem veriliyor. Ehliyet almak için gerekli şartlara sahip olan herkes ehliyet kurslarına kayıt yaptırabilir ve eğitimlere başlayabilir.

 

A1, A2, B, C, D, E sınıfı ehliyetler için ayrı sınıflarda eğitimler yapılır. Ancak trafik bilgisi, araç teknik bilgisi ve ilkyardım bilgisi dersleri tüm sınıflar için ortaktır. Direksiyon dersleri ehliyet türü için belirlenmiş araçlarda verilir. Bu arada yeni yasaya göre B sınıfı ehliyet alacaklar manuel ya da otomatik vitesli araçlarla eğitim görebilir ve sınavlara girebilir. Sürücü adayı tercihini kayıt sırasında belirtmelidir. Ehliyet alma süreci teorik eğitimlerle başlar.

 

Teorik eğitimleri tamamlayan adaylar bu derslerden sınava girerler ve başarılı olanlar direksiyon derslerine başlar. İstanbul ehliyet kursu direksiyon dersleri de simülatör eğitimiyle başlıyor ve daha sonra trafiğe kapalı alanlarda devam ediyor. Sürücü adayı belli bir aşamaya geldiğinde ise akan trafiğe çıkılıyor. Direksiyon dersleri 16 saat sürüyor ve dersler tamamlandığında direksiyon sınavlarına giriliyor. Tüm sınavlarda başarılı olanlar da ehliyet almaya hak kazanıyor. Ayrıca ehliyet kurslarında ehliyeti olup da araç kullanamayanlara da istedikleri saat direksiyon dersi veriliyor.

 

İstanbul ve ilçelerindeki ehliyet kurslarında isteyen adaylar için bayan direksiyon eğitmenleri de bulunuyor. Ehliyet kurslarının amaçları trafikte bilinçli, sorumlu ve saygılı sürücüler yetiştirmektir. Bu nedenle İstanbul ehliyet kurslarında alanında deneyimli ve uzman eğitmenler görev yapıyor. www.surucukurslari.com sitemizde İstanbul ve ilçelerindeki ehliyet kursları ve kursların iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Ayrıca eğitim dönemleri, kurs ücretleri, kurs saatleri, kurslara katılım şartları, sınav tarihleri ve gerekli belgeler konularında da detaylı bilgiler sitede yer alıyor.