İstanbul doldu, Suriyeli göçü donduruldu

İstanbul doldu, Suriyeli göçü donduruldu
9 Şubat 2018 09:48

Türkiye’deki Suriyelilerin kayıtları güncellenirken İstanbul’a gelişleri geçici olarak donduruldu. İstanbul’da kayıtlı 542 bin Suriyeli var. İçişleri Bakanlığı, “Nüfus yoğunluğu da gözetilerek İstanbul’a yeni kayıt alınmıyor” dedi.

 

 

Fevzi Kızılkoyun / Hürriyet

 

 

TÜRKİYE’de biyometrik kimlik verilerek kayıt altına alınan Suriyeliler 1.5 yıldır ‘izin belgesi’yle şehir değiştirirken, İstanbul’da ise başka illerden göç eden Suriyelilerin kaydı geçici olarak donduruldu. Alman Deutsche Welle’nin duyurduğu haberin ardından Hürriyet’e bilgi veren İçişleri Bakanlığı, “Nüfus yoğunluğu da dikkate alınarak İstanbul’a yeni kayıt alınmıyor” bilgisini paylaştı.

Türkiye’nin en çok göç alan illerinden İstanbul, Suriyelilerin de ilk tercih ettiği il oldu. İçsavaşın ardından Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin İstanbul’a yoğun göçü üzerine önlem alınmaya başlandı. Farklı illerden İstanbul’a göç eden koruma altındaki Suriyelilerin kayıtları geçici olarak donduruldu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nce İstanbul’a yeni kayıt alınmazken, kayıt dışı olanları tespit çalışması başlatıldı.

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/istanbul-doldu-suriyeli-gocu-donduruldu-40735886