İşsizlik Fonu’ndan yapılan ödemeler ile işsizlik ödeneği giderleri birbirini tutmadı, 650 milyon liralık fark var

İşsizlik Fonu’ndan yapılan ödemeler ile işsizlik ödeneği giderleri birbirini tutmadı, 650 milyon liralık fark var
1 Ekim 2019 09:30

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) fon bülteninde, işsizlik ödeneği konusunda çelişkili rakamlara yer verildi. Yapılan ödeme ile işsizlik ödeneği giderleri birbirini tutmadı. Sadece haziran ayında 650 milyon liralık fark oluştu. TBMM Başkanvekili, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, rakamlardaki çelişkiyi TBMM gündemine taşıdı.

 

 

İŞKUR İşsizlik Fonu’ndan yapılan harcamalara her ay yayımlanan bültende yer veriyor. Haziran ayı bülteninde önceki dönemden ödemesi devam edenlerle birlikte 643 bin 797 kişiye, 660 milyon 651 bin 106 lira ödeme yapıldığı belirtildi. Ancak aynı bültende yer alan İşsizlik Sigortası Fonu gelir ve gider tablosunda, haziranda işsizlik ödeneği gideri 10 milyon 26 bin 384 olarak yer aldı. Ortaya büyük bir fark çıktı.

CHP’li Gök, konuyu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. Gök, “Gelir-gider tablosunda gerçekte yapılan ödemelerden daha düşük bir meblağ yazılmasının sebebi anlaşılamamış, 650 milyon TL’nin üzerinde bulunan farkın izah edilmesi zorunluluğu doğmuştur” dedi.