İsrailli Bakandan şok teklif!

İsrailli Bakandan şok teklif!
31 Ağustos 2015 19:55

İsrailli bir askerin, Batı Şeria’da protesto gösterisine katılan kolu alçıdaki bir Filistinli çocuğu tartaklayarak gözaltına almaya çalışmıştı.

 

 

İsrailli askerin kolu alçılı Filistinli o çucuğa uyguladığı şiddetin görüntüleri hala tepki görmeye devam ediyor. O görüntüler İsrail askerlerinin küçük çocuklara dahi uyguladığı sert müdahaleyi bir kez daha gözler önüne sermişti. 12 yaşındaki Muhammed Temimi, ailesinin yardıma koşması ve askere müdahale etmesiyle serbest kalmıştı.

 

 

İSRAİLLİ BAKANDAN VİCDANSIZ TEKLİF

 
İşte bu görüntüler İsrail’de de tartışmalar konusu oldu. Hürriyet’te yer alan habere göre, İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, ordunun politikalarında değişikliğe gidilmesini önerdi ve askerlere kendilerine saldıran Filistinlileri vurma izni verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

“VURMA İZNİ VERİLMELİ”

 
Bu açıklamaları tepki çeken Regev şöyle dedi

 
“İsrail askerine yapılan saldırının görüntülerini izleyince şaşkına döndüm. Askerlerimiz elleri kolları arkadan bağlı halde göreve gönderilemez. Bu bir rezalet! İsrail vatandaşlarına ve askerlerine zarar vermeye çalışan kim varsa bilmelidir ki, vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Saldırıya uğrayan bir askerin anında karşılık verebileceği bir yasa çıkarılmalıdır. Savunma Bakanı’na bu aşağılanmaya bir son vermesi ve ateş açma konusundaki usülleri derhal değiştirmesi çağrısında bulunuyorum.”