İsrail Gazze’nin en büyük hastanesini vurdu

İsrail Gazze’nin en büyük hastanesini vurdu
28 Temmuz 2014 19:12

İsrail ordusu, bayramın ilk gününde dün 22 gündür havadan ve karadan düzenlenen saldırılara hedef olan sivillerin tedavi altına alındığı Gazze’nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesi’ni de bombardımana tuttu. Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze’nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda ise en az 10 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi.

 

Saldırıda ölü sayısı ile ilgili henüz bir bir bilgi ulaşmadı.

 

Gazze’nin kuzeyindeki Rimal semtinde yer alan hastane, bölgenin en büyük hastanesi. 2008-2009’daki İsrail-Gazze çatışması sırasında birçok basın mensubu, yayınlarını bu hastaneden yapmıştı. Hastane bahçesi, son günlerde İsrail bombardımanı yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan Gazzelilere ev sahipliği yapıyordu.

 

MÜLTECİ KAMPINA SALDIRI

 

Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze’nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda ise en az 10 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. Filistin sağlık bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordu birlikleri, Gazze’nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’ndaki bir piknik alanını hedef aldı.

 

Şifa Hastanesi’ne şu ana kadar 10 çocuk cesedinin ulaştığını ifade eden yetkililer, onlarca yaralının da tedavi altına alındığını ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

 

ATEŞKES MUAMMASI

 

Hamas, dün yaptığı açıklamasında Birleşmiş Millerler’in ateşkes çağrısına olumlu yanıt verildiğini duyurmuş ve saat 14.00’ten itibaren 24 saatlik insani ateşkes kararı aldıklarını açıklamıştı. Ancak İSrail tarafından net bir açıklama gelmemiş ve ateşkes önerisi havada kalmıştı. Hafta sonu boyunca da taraflar karşılıklı ateşkes ilan etmiş ancak daha sonra birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlamışlardı.

 

4 İSRAİLLİ ÖLDÜ

 

İsrail devlet radyosu, İsrail’in güneyindeki Eşkol kentine havan topu düşmesi sonucu 4 İsraillinin öldüğünü duyurdu.