İsrail askerleri iki Filistinli genci öldürdü

İsrail askerleri iki Filistinli genci öldürdü
1 Ağustos 2015 12:31

İsrail askerlerinin 17 yaşındaki iki Filistinli genci öldürdüğü bildirildi.

 

 

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’nın Nablus kentindeki Filistinlilere ait bir evi kundaklayarak 18 aylık bir bebeğin ölümüne yol açmasına tepkiler sürerken, dün İsrail askerlerinin 17 yaşındaki iki Filistinli genci öldürdüğü bildirildi. Russia Today’in haberine göre, öldürülen gençler, bebeğin ölümüne tepki gösteren Filistinliler arasında yer alıyordu.

 

 

Laith Fadel el-Khaladi adlı Filistinlinin Ramallah’ın kuzeyinde İsrailli bir keskin nişancı tarafından göğsünden vurulduğu ifade edilirken, gencin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

 

 

Gazze’nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahya’da da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir genç hayatını kaybetti. Muhammed Hamid el-Mısri adlı gencin vücudunun üst kısmında kurşun yaraları olduğu ve hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi. Açılan ateşte bir başka gencin de yaralandığı bildirildi.

 

 

Nablus kentinin Duma kasabasında, 18 aylık Ali Said ve ailesinin yaşadığı ev kundaklanmış ve anne-baba ve hayatını kaybeden bebeğin büyük kardeşi ağır yaralanmıştı. Saldırganların evin yanında bir duvara İbranice “intikam” yazan bir grafiti çizdiği açıklanmıştı.