İSPARK Genel Müdürü istifa etti!

İSPARK Genel Müdürü istifa etti!
4 Mayıs 2018 18:47

İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, AKP’den milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti. Korkut, hakkında CHP yolsuzluk iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçiminde aday adayı olmak için istifa eden isimlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinden İSPARK A.Ş’nin 2015 yılından beri genel müdürlüğünü yürüten Nurettin Korkut da eklendi. Nurettin Korkut, İSPARK’ta 2011 yılında genel müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Kanal A’da Yönetim Pusulası ve İslam Birliği’ne Doğru programlarının yapımcılığını da yapan Korkut, ayrıca 2013 yılında kurulan Hamidiye Düşünce Enstitüsü’nün de başkanlığını yürütüyor.

 

YOLSUZLUK İDDİALARI VARDI

 

Korkut’un ismi geçtiğimiz yıl yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti. İSPARK’ta, otopark ücreti ödeyen vatandaşlara kesilen fişlerin silinerek 90 milyon lira yolsuzluk yapıldığına dair iddialar ortaya atılmıştı. İddialar üzerine açıklama yapan İSPARK, kesilen fişlerin silinmesiyle 819 bin liralık yolsuzluk yapıldığını belirterek 21 personelin iş akitlerinin fesh edildiğini ve haklarında dava açılacağını kaydetmişti. İBB Meclisi CHP grubu da dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut başta olmak üzere tüm sorumlular hakkında “zimmet , emniyeti suistimal, görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

 

10 AYDIR SORUŞTURMA AÇILMADI

 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı, suç duyurusunun üzerinden 10 ay geçmesine rağmen hala bir soruşturma başlatılmadığına dikkat çekerek “Şimdi de görevinden istifa eden Korkut, suçlamalardan milletvekili olarak kurtulmaya çalışacak. Ama biz milletvekili de olsa İSPARK skandalında sorumluların peşini bırakmayacağız. İSPARK’ta şu an yeni genel müdür olmak için kulis yapanlar çok. Ama biz önümüzdeki süreçte milletvekili adayı olamayan birisinin İSPARK’ın başına getirilmesini bekliyoruz. Zaten yönetim kurulu üyeleri incelendiğinde hangi eski milletvekilinin görev yaptığını da görürsünüz. Bu açıdan bakıldığında yerel seçimlere kadar İSPARK, AKP’nin İstanbul’daki arka bahçesi olmaya devam edecektir” dedi.

 

Milletvekilliği aday adaylığı için İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın danışmanlarından Osman Kıdık ve İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik de görevlerinden istifa etmişti.

 

Kaynak: Özlem Güvemli/Sözcü

 

İSPARK Genel Müdürü istifa etti!