İsimsiz ihbar işleme konulmayacak!

İsimsiz ihbar işleme konulmayacak!
21 Ekim 2016 12:10

Türkiye’nin yakın tarihinde büyük acılara rol oynayan isimsiz ihbarlar, artık ciddiye alınıp, soruşturulmayacak.

 

 

 

 

Zeynep Gürcanlı / Sözcü

 

 

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayınlanan genelge ile tüm devlet kurumlarına, isimsiz ve adressiz dilekçelerle yapılan ihbarların değerlendirilmeye alınmaması talimatı verildi.

 
Genelgede, “Terör örgütleri ve Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplarla mücadelede, idarelere verilen dilekçelerle desteklenmektedir. Ancak bu kapsamda söz konusu örgüt, yapı, oluşum ve gruplara üyeliği olduğu belirtilen kişilerle ilgili idari kurumlara verilen dilekçelerde, sahibinin adı, soyadı, imzası, iş ve ikamet adresini ihtiva etmeyenler işleme alınmayacaktır” ifadesi kullanıldı.

 

 

 

ERGENEKON, BALYOZ DAVALARI İSİMSİZ İHBARLARLA YÜRÜTÜLMÜŞTÜ

 

 

 

Türkiye kamuoyunda büyük etki yaratan, büyük acılara neden olan Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalarda, isimsiz ihbarlar etkin rol oynamıştı.

 
FETÖ’nün açığa çıkmasının ardından ise, tüm bu davaların isimsiz ihbarlarla yürütülen kumpaslar olduğu ortaya çıkmıştı.
Benzer bir durumun son dönemde de FETÖ ile mücadelede yaşandığı konusunda kamuoyunda büyük rahatsızlık vardı.

 

 

KILIÇDAROĞLU-YILDIRIM GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

 

 

FETÖ ile mücadelenin isimsiz yapılan ihbarlar dikkate alınarak yürütülmesinin yarattığı sıkıntılar, Başbakan Binali Yıldırım ile ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinde de gündeme gelmişti.

 

 

 
Kılıçdaroğlu’nun isimsiz ihbarlarla yürütülen soruşturmaların yaratabileceği sıkıntıları gündeme getirmesi üzerine, Yıldırım bu konuyla ilgileneceği sözünü vermişti.