O isim yine heyette

O isim yine heyette
28 Temmuz 2015 16:12

AKP ve CHP arasında “güven tesisi” amacıyla oluşturulan müzakere öncesi ön görüşme heyeti bugün ikinci kez Devlet Konukevi Ankara Palas’ta bir araya geldi. Heyette eklenen dikkat çekici isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan AKP Ankara Milletvekili Mücahit Aslan oldu. CHP heyetine ise hukuktan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan girdi.

 

 

CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı. AKP heyetinde ise Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra eski Anayasa Mahkemesi raportörlerinden AKP İstanbul Milletvekili Osman Can ile Davutoğlu’nun danışmanlarından Malatya Milletvekili Taha Özhan yer aldı.

 

 

İKİNCİ TOPLANTI

 

 

Başbakan Davutoğlu’nun ‘istikşafi’ adını verdiği bugün ikinci kez bir araya geldi. Geçen hafta cuma günü yapılan ilk görüşme yaklaşık beş saat sürmüştü. Bir önceki görüşmede heyetlerin müzakere başlıklarını belirlemişti. Bugün ise bu başlıkların detaylı bir şekilde ele alınması planlanıyor. CHP heyetine hukukçu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın eklenmesi anayasal konuların ele alınacağı beklentisini yarattı. Hukuk başlığı altında demokratikleşme sürecindeki yasal düzenlemeler hukukun üstünlüğü. HSYK’nın yapısı gibi başlıklar bulunuyor.

 

 

Davutoğlu hükümet kurma yetkisini aldıktan sonra CHP’ye yaptığı ziyaret heyetine son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın olan Mücahit Aslan’ın eklenmesi “Saray da görüşmeye katıldı” yorumlarına neden olmuştu. Bu kez Aslan ön görüşme heyetine de dahil oldu. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise AKP heyetinin basından kaçarak başka bir kapıdan giriş yapması oldu.