Işık Kansu: Kemal Bey, istifa et!

Işık Kansu: Kemal Bey, istifa et!
27 Haziran 2018 09:00

CHP’nin yönetimine egemen olan durumu idare ettiğini sanan, ancak başından beri idare edilen, delege ağası, makam düşkünü, profesyonel siyasetçi tipi, partinin oy oranını yükseltme yerine, çeşitli kurgularla başka partileri TBMM’ye taşıma işlevini üstlendi.

 

Işık Kansu / telgrafhane.org

 

Sonuç ortada.

Örnekler verelim:

1- Konya’da, yıllardır CHP’ye hizmet etmiş, emek vermiş milletvekili adayları göz ardı edilerek milli görüş kökenli Abdüllatif Şener ile Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman konuldu.

Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin gerekçesi, sağcıların ve muhafazakarların

CHP’ye oy getireceği kanısıydı.

Hiç de öyle olmadı.

CHP 1 Kasım 2015’te Konya’da yüzde 9.2 oy almıştı. 24 Haziran’da 9.58 aldı!

Milli görüşçü ve SP’li ile CHP, Konya’da oy patlaması yapamamıştı.

Ama CHP’li Muharrem İnce, Konya’da yüzde 13.67 almıştı!

2- Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına, CHP seçmenine “tıpış tıpış” diyerek siyasal İslamcı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu koyan, ardından SP liderinin de isteğiyle Abdullah Gül’ü “çatı aday” olarak kabul eden, tepkiler üzerine bundan vazgeçen; onun yerine parti içinde sağcı aday arayan, bu kez partiden yükselen eleştiriler üzerine Muharrem İnce’yi aday yapmak zorunda kalan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’yi son seçimde yüzde 22’ye mahkum etti. Aday olmasına engel olamadığı CHP’li Muharrem İnce ise, neredeyse yarım yüzyıl sonra CHP’yi 50 günde yüzde 30 oy oranı ile buluşturdu..

3- Genel başkan olduğundan bu yana CHP’nin geleneğine, gücüne, ilkelerine, önderine hep sırt çevirmiş; yakın çevresini, milletvekili adaylarını CHP dışından seçmeye özen göstermiş Kemal Kılıçdaroğlu’na inat, CHP örgütünden, yani geleneğinden gelen Muharrem İnce, partinin gücüne, tabanına, ilkelerine ve önderine dayanarak, bırakın yalnızca 15 milyon oy almayı, CHP’yi sarsarak ayağa kaldırmayı başardı.

Kendi yaptığı yanlışları kapatmak üzere (dokunulmazlıkların kaldırılması, Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile yediği yemekten sonra MİT Tırları haberlerinin sızması) 450 kilometre yürüdüğü için “kahraman” ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarından sonra sessizliğe büründü.

Artık, ayrımında olmalı…

Muharrem İnce ve onu destekleyen kadrolar, yurttaşlar, CHP’yi Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin yarattığı, mahkum ettiği “makus talihi”nden sıyırmışlardır.

Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine düşen görev, hemen istifa etmektir.

Muharrem İnce, seçim sonrası yaptığı açıklamada “yürümeye hazırım”, “devam edeceğim”, “aldığım 15 milyonu 30 milyona çıkarmak için çalışacağım” demiştir.

AKP’nin mecliste çoğunluğu yitirdiği, muhalefetin giderek yükseldiği bir ortama giriyoruz.

CHP liderliği; emin, güvenilir, yetkin kadrolara bırakılmalıdır artık.

Bu, tarihsel bir görevdir!

 

 

http://www.telgrafhane.org/kemal-bey-istifa-et/