IŞİD’in Türk militanı: Bir adamı canlı canlı gömdüm

IŞİD’in Türk militanı: Bir adamı canlı canlı gömdüm
17 Eylül 2014 08:57

IŞİD’de bir süre savaştıktan sonra pişman olup Türkiye’ye dönen Can adlı genç, yaşadıklarını New York Times gazetesine anlattı.

 

 

Amerikan New York Times gazetesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün en büyük militan kaynağının Türkiye olduğunu iddia etti. Son olarak Türkiye’nin IŞİD’in petrol ticaretine göz yumduğu haberleriyle Ankara’nın tepkisini çeken gazete, örgütün en fazla üye topladığı yerlerin başında gelen Ankara’nın Hacıbayram Mahallesi’nde yaşayanlarla görüştü.

 

 

Türk yetkililere göre IŞİD saflarında savaşan Türk vatandaşı sayısının bini bulduğunu kaydeden gazete, örgütün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde namaz kıldığı Hacı Bayram Veli Camisi’nden birkaç yüz metre uzaklıkta olan yer altı camisinin IŞİD tarafından militan toplama yeri olarak kullanıldığını öne sürdü. Gazetenin konuştuğu eski IŞİD üyelerinden Can adlı genç, 2 kişiyi vurduktan, bir toplu infaza katıldıktan ve bir adamı da canlı canlı gömdükten sonra örgüte kabul edildiğini anlattı.