IŞİD’in katliam makinesinin içi ilk kez görüntülendi

IŞİD’in katliam makinesinin içi ilk kez görüntülendi
23 Haziran 2016 09:12

Suriye’ninRakka kenti yakınlarında, Suriye Demokratik Güçleri tarafından ele geçirilen IŞİD’e ait bir intihar saldırısı aracının içi ilk kez bu kadar yakından görüntülendi.

 

 

 

 

Suriye’nin Rakka kenti yakınlarında, Suriye Demokratik Güçleri tarafından ele geçirilen IŞİD’e ait bir intihar saldırısı aracının içi ilk kez bu kadar yakından görüntülendi.

 

111

 

IŞİD’in Türkiye’de düzenlediği türden bir intihar saldırısı için hazırlanan ve patladığında belki de onlarca masum insanın ölümüne neden olacak olan intihar saldırısı aracının ağzına kadar bomba yüklü olduğu görüldü. Aracı ele geçiren Suriye Demokratik Güçleri bomba düzeneğini imha etmeye hazırlanırken, araç içinde intihar saldırısını gerçekleştirecek olan şoförün hemen yanındaki ateşleme düzenekleri de tespit edildi.

 

222

 

Ayrıca bomba yüklü aracın karakol ya da kontrol noktası gibi bir hedefe yaklaşırken fark edilmesi halinde açılacak ateşten kolay etkilenmemesi ve şoförün hedefine varana kadar öldürülmemesi için, aracın ön kısmının zırhla kaplandığı dikkat çekti.

 

333

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet