IŞİD, Kobani’ye yeni saldırı başlattı

IŞİD, Kobani’ye yeni saldırı başlattı
28 Eylül 2014 19:15

IŞİD, hedefindeki Kobani’ye öğleden sonra havan topları ile saldırdı.

 

ARBEDE ÇIKTI, 2 ASKER HAFİF YARALANDI

 

Birbirine ardına atılan havan toplarının isabet etmesinin ardından meydana gelen patlama sınır hattında tedirginliğe yol açtı. Aralıklarla çatışmaların sürdüğü Kobani’de ilk kez ilçe merkezinin hedef alındığı patlamaların ardından sınır hattında önlemler artırıldı.

 

Bu arada sınır hattında toplanan HDP ve DBP üyeleri tarafından Kobani’ye destek için direniş nöbeti başlatıldı. Zaman zaman güvenlik güçleri ile kalabalık arasında gerginlikler yaşanırken, grupta bulunanların attığı taşlardan 2 asker hafif yaralandı. Gerginlik, HDP milletvekillerinin askeri yetkililer ile yaptığı görüşmenin ardından grupta yer alanların sınır hattının gerisine gitmesi ile büyümeden önlendi.

 

CHP GENÇLİK KOLLARI SINIRDA

 

Öte yandan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnan Yıldız de öğleden sonra beraberindekilerle Kobani sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı’na gelerek burada incelemede bulundu. Sınır hattında zafer işaretiyle gazetecilere poz veren Yıldız, 81 ilden toplanan yardımları Suruç’ta kalan Suriyeliler’e teslim ettiklerini ifade etti.