IŞİD, kadın kılığında Türkiye’ye giriyor

IŞİD, kadın kılığında Türkiye’ye giriyor
6 Şubat 2018 09:26

ABD’nin çok okunan gazetelerinden New York Times, IŞİD militanlarının kadın kılığına girerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya döndüğünü yazdı.

 

 

 

TSK’nın PKK, KCK, PYD ve IŞİD’e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken, ABD’nin çok okunan gazetelerinden New York Times’ta bölgeyle ilgili bir izlenim yazısı yer aldı. Eric Scmitt imzalı haberde, IŞİD militanlarının Türkiye’ye giriş yaptığı bölgedeki kaynaklara dayandırılarak aktarıldı.

 

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporunda, Rakka ve Deyrizor’daki üst düzey IŞİD militanları, 20.000-30.000 dolar arasında bir meblağ karşılığında Türkiye’ye kaçak giriş yapıyor. New York Times’ın haberinde, Ebu Ömer isimli bir insan kaçakçısının açıklamalarına yer veriyor. Ebü Ömer, “Ben Türkiye’ye yaklaşık 50 IŞİD militanı soktum” derken bu teröristlerin hem Suriyeli hem de yabancı ülkelerden geldiğini aktardı.

 

Ömer, yasadışı yollarla Türkiye’ye soktuğu kişilerin kadın kılığına girdiğini ve bu sayede sorun yaşamadığını da ifade etti. Rakka’da tansiyonun artmasıyla birlikte çok sayıda IŞİD’linin kaçmaya başladığını söyleyen Ebu Ömer, “Onları gördüğümde gerçekten şok oldum. Çok havalı giyiniyorlardı, birçoğunda klasik kot pantolon ve kolye vardı ve mümkün olduğu kadar kadına benziyorlardı. Pasaportlarını botlarının içinde saklıyorlardı. Sakallarını tamamen kesmişlerdi ve onların IŞİD’den olduğunu asla anlayamazdınız. Hiç Arapça konuşmuyorlardı” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü