‘IŞİD, İstanbul Boğazı’nı geçen Rus gemilerine saldırı planlıyor’ iddiası!

‘IŞİD, İstanbul Boğazı’nı geçen Rus gemilerine saldırı planlıyor’ iddiası!
16 Mayıs 2017 14:42

Hürriyet gazetesi, IŞİD’in, İstanbul Boğazı’nı geçen Rus gemilerine füzeli saldırı planladığını ve bu planların ortaya çıkmasının ardından Türk sahil güvenlik botlarının gemilere eşlik etmeye başladığını iddia etti.

 

 

 

 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, istihbarat birimleri, IŞİD’in İstanbul Boğazı’ndan geçen Rusya’ya ait savaş gemilerine yönelik füze ve uzun namlulu silahlar ile saldırmayı planladığı bilgisini aldı.

 

 

‘RUS GEMİLERİNİN GEÇİŞİ SIRASINDA SALDIRI DÜZENLENMESİNİN ENGELLENMESİ İÇİN 146 GÜVENLİK NOKTASI OLUŞTURULDU’

 

 

 

Uçak krizi ve Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı nedeniyle Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerin zarar görmemesi için İstanbul Boğazı’ndaki güvenliğin en üst seviyeye çekildiğini aktaran gazetenin haberi şu ifadelerle devam etti:

“İstanbul polisi DEAŞ’ın eylemlerine karşı bir dizi tedbirler aldı. Yapılan operasyonlar ile birçok DEAŞ’lı terörist yakalanarak cezaevine gönderildi. İstanbul polisi Rus savaş gemisinin geçişi sırasında, karaya en yakın olduğu ve saldırı düzenlenebilecek 146 ayrı güvenlik noktası oluşturuldu.”

Başta bu güvenlik noktaları olmak üzere Rusya’ya ait gemilerin geçişi sırasından İstanbul Boğazı’nda ‘kuş uçurtulmadığının’ kaydedildiği haberde, Rus gemilerine iki hücum botunun eşlik ettiği ve bir polis helikopterinin havadan gemilere gözcülük yaptığı belirtildi.

 

 

‘CAESAR KUNİKOV’A SAHİL GÜVENLİK BOTU EŞLİK ETTİ, ASKERLER GÜVERTEDE NÖBET TUTTU’

 

 

Öte yandan haberde, Rus Donanması’na ait 158 borda numaralı Caesar Kunikov isimli savaş gemisi, dün İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e açıldığı hatırlatıldı. Gazete, Caesar Kunikov’a, geçişi sırasında sahil güvenlik botunun eşlik ettiği, geminin güvertesinde de askerlerin nöbet tuttuğunu yazdı.

 

 

EMNİYET’TEN IŞİD’İN SALDIRI HAZIRLIĞI İDDİALARINA DOĞRULAMA

 

 

Bu arada IŞİD’e karşı yapılan operasyonlarda elde edilen veriler çerçevesinde, istihbarat birimlerinde, Rus gemilerine karşı saldırı yapılabileceğine ilişkin kanaat oluştuğu ve Emniyet bu çerçevede önlemler aldığı kaydedildi.

 

 

Fotoğraf: © REUTERS/ Murad Sezer