‘IŞİD, Gaziantep’te kitabevi işletiyor’ iddiası

‘IŞİD, Gaziantep’te kitabevi işletiyor’ iddiası
23 Mayıs 2017 14:18

Gaziantep’te IŞİD tarafından işletilen ve örgütün lojistik deposu olarak kullanıldığı ileri sürülen Mekke kitapevinin hala aktif durumda olduğu iddia edildi.

 

 

 

Gaziantep Başsavcılığı tarafından hazırlanıp 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan ve içinde 110 şüphelinin yer aldığı ‘1 Mayıs 2015 Emniyet Genel Müdürlüğü saldırısı’ iddianamesinde gizli tanık olarak geçen ‘Piramit’ kod isimli şahsın ifadeleri ortaya çıktı.

‘Piramit’ şunları söyledi: “Elmacı Pazarı civarında Mekke Kitapevi işletir, kitapçı Cuma olarak bilinir. DEAŞ terör örgütü adına kitap dükkânı çalıştırır. Örgüt adına gelen malzemeleri kitap kutularını koyup saklayabilir. Açık kimlik bilgilerini burada öğrendiğim şahıs, Cuma Şahin isimli şahıstır.”

 

 

‘ŞU ANKİ HÜKÜMETİN KÖTÜNÜN EN İYİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

 

 

BirGün’den Erk Acer’e göre, şüpheli Cuma Şahin’in ifadeleri iddianameye şöyle yansıdı: “İfadesinde ‘Mevcut anayasayı benimsemiyorum çünkü anayasa olarak Allah’ın şeriatını benimsiyorum. Seçimlerde oy kullanmadım, hiçbir siyasi görüşü benimsemiyorum. Şu anki hükümetin, kötünün en iyisi olduğunu düşünüyorum Allah’ın şeriatını benimsediğim için oy kullanmıyorum’ şeklinde beyanda bulunduğu anlaşılmıştır. Şüpheli Cuma Şahin’den ele geçirilen dijital materyallerde DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen görüntüleri ulaşılmıştır.”

Habere göre, IŞİD tarafından işletilen ve örgütün lojistik deposu olarak kullanıldığı iddianameye yansıyan Mekke Kitapevi ise hala aktif durumda.

 

tw