IŞİD destekçisine devletten yardım

IŞİD destekçisine devletten yardım
5 Mayıs 2016 09:33

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından halk kütüphanelerine dağıtılan kitaplar arasında, ‘Kadınlara yönelik otuz şer’î yasak’, ‘Kur’ân ve sünnet’in ışığında cihâd eğitimi’ de var.

 

 

 

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, IŞİD’in propaganda kitabı olan “Esad’ın suç rejimine karşı ideal mücadele dersleri” adlı kitapçığı basan İstanbul’daki Guraba Yayınevi’nden birçok kitap aldığı ve Türkiye’deki halk kütüphanelerine dağıttığı ortaya çıktı.

 

Guraba’yı kim kurdu?

 

1958 Kerkük doğumlu olan Abdullah Yolcu, 1992’de ise Guraba Yayınevi’ni kurdu. Yolcu’nun sosyal medyada “Şeyh Abdullah Yolcu” adıyla hesabı, hesapta ise İslami konuşmalarının yer aldığı videolar yayınlanıyor. Yolcu kendisiyle ilgili daha önce IŞİD’le bağlantılı olduğu yönündeki haberleri ise yalanlamıştı.

 

IŞİD militanlarının Şeddadi’de savundukları bir hastanede geride bıraktıkları eşyalar arasında “Esad’ın suç rejimine karşı ideal mücadele dersleri” adlı bir kitap bulunduğu, bu kitabın İstanbul’da bulunan bir yayınevinde basıldığı kamuoyuna duyrulmuştu. Arapça kitabın künyesinde Türkçe olarak; Guraba Yayınları, telefon numarası, adres, e-posta ve facebook hesabı da görülüyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne ait, kütüphanelere alınan kitapların yer aldığı resmi internet sitesinde yayıncının IŞİD militanlarından geriye kalan eşyalar arasında bulunan kitabın basıldığı İstanbul’daki Guraba’nın bastığı birçok kitabın halk kütüphanelerinde bulunduğu anlaşılıyor. Bu durumun IŞİD kitabını basan yayınevine ciddi maddi destek olduğu düşünülüyor.

 

Yılbaşı kutlaması da var

 

Bakanlık, 2001-2014 arası söz konusu yayınevinde basılan, kadınlara yönelik şerri yasaklar, namazı terk edenin durumu, mümin hanımlara özel uyarılar gibi isimleri bulunan çeviri ve kitapların bazıları şöyle: “İsim ve sıfat tevhidinde Ehl-i Sünnet’in muhaliflere cevabı, Şüpheleri yok eden tevhid gerçeği (2001), Namaz ve onu terk edenin durumu (2004), Müslüman gençliğe öğütler, Sevgili ile bir gün, Gözlerinle görüyormuşçasına Muhammed Aziz b. Abdillah el-Karni, Davetçinin el kitabı (2007), Peygamberimiz’in kişisel ve ahlaki özellikleri (2008), 40 Oturumda sevgili Peygamberimiz, Mü’min hanımlara özel uyarılar (2009), Dünyanın en mutlu kadını Aiz el Karni, Kadınlara yönelik otuz şer’î yasak (2010), En güzel örnek Resulullah, En güzel örnek Rasulullah Safiyyu’r-rahmân Mübârekfûri, Sabah- akşam zikirleri (2011), Önce tevhid Nasır el-Umer, Şeytanın tuzakları ve korunma yolları, Yılbaşı kutlaması ve kâfirlere benzemek, Tevessül çeşitleri ve hükümleri, Kur’ân ve sünnet’in ışığında cihâd eğitimi (2012)”

 

 

 

 

Kaynak: İklim Öngel / Cumhuriyet