IŞİD Bağdat‘ta 4 canlı bombayla saldırdı

IŞİD Bağdat‘ta 4 canlı bombayla saldırdı
23 Mayıs 2017 13:56

Terör örgütü IŞİD başkent Bağdat’ın kuzey doğusunda yer alan Diyale’de ordunun en büyük askeri üssü olan Karakuş Askeri Üssü’ne 4 canlı bombayla saldırdı.

 

 
Canlı bombalardan biri kendini havaya uçurdu, diğer 3’ü ise askerler tarafından öldürüldü. Saldırıda 8 Irak askeri öldü, 15 asker yaralandı. Askeri üsteki çatışmalar saatlerce devam etti. Çatışmalar devam ederken helikopterler de üssün üzerinde tur attı. Irak genelkurmay başkanı saldırının gerçekleştiği askeri üste incelemelerde bulundu. Genelkurmay başkanı Osman El Ganımi saldırının gerçekleştiği Karakuş Askeri Üssü’ne giderek incelemelerde bulundu.

Dicle Operasyonlar Komutanı Müzhir El Azzavi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD’ın 4 canlı bombayla Karakuş Askeri Üssü’ne saldırdığını açıkladı. Teröristin kendisini havaya uçurduğunu belirten El Azzavi, diğer 3 canlı bombanın ise 5. Tümen askerleri tarafından öldürüldüğünü ifade etti. Daha sonra bölgede arama yapıldığını söyleyen El Azzavi, durumun güvenlik güçlerinin kontrolü altında olduğunu belirtti.

 
Ahmet Haşim Muhtaroğlu / Tuzhurmatu – Irak (DHA)