IŞİD Ankara’da Hacı Bayram’dan militan devşiriyor

IŞİD Ankara’da Hacı Bayram’dan militan devşiriyor
16 Eylül 2014 11:33

Amerikan New York Times gazetesi bomba bir iddiayı sayfalarına taşıdı. Gazetede IŞİD’in başkent Ankara’nın Hacıbayram mahallesinin IŞİD’in eleman devşirme ve toplama merkezi haline geldiği kaydedildi.

 

 

New York Times’dan Ceylan Yeğinsu imzalı haberde Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Ankara’nın Hacıbayram semtinden militan devşirdiği öne sürüldü.

 

 

Gazete, Can adlı bir Türk’ün 10 çocukluk arkadaşıyla beraber IŞİD’e katılma hikayesini haber yaptı. Uyuşturucu bağımlısı olan Can adlı kişinin tanıştığı kişiler vasıtasıyla camiye devam ettikten sonra Suriye’nin Rakka şehrinde 15 günlük eğitimden geçirilerek radikal terörist örgüt IŞİD’e katıldığı ifade edildi.

 

 

Tanınmamak için gazeteye tam ismini vermeyen Türk IŞİD militanı, IŞİD’in Ankara’nın ortasından nasıl militan devşirdiğini New York Times’a anlattı.

 

 

Gazetede Erdoğan ve Davutoğlu’nun Hacıbayram Camii’nde kıldıkları bir namaz çıkışı çekilen fotoğraf servis edilerek IŞiD’in eleman toplama merkezinin bu camii civarında olduğu kaydedildi.

 
New York Times ilgili haberinde IŞİD’e Avrupa ve Amerika’dan çok sayıda katılımın gerçekleştiğini ama en çok katılımın NATO üyesi Türkiye’den kaynaklandığını kaydetti. Gazeteye göre en az IŞİD’e Türkiye’den en az 1000 militan devşirildi.

 

 

Haberde ABD’nin Recep Tayyip Erdoğan’a sınır güvenliğinin sağlanması konusunda baskı uygulandığı Washington’un özellikle IŞİD petrolünün Türkiye’ye akışını durdurmayı istediği belirtildi.

 

 

New York Times haberinde Ankara’nın Hacıbayram semtinin son yıllarda IŞİD’in eleman devşirme merkezine dönüştüğü ifade edildi. Hacıbayram semti sakinlerinin mahallelerinden en az 100 kişinin IŞİD’e katıldığını söyledikleri gazetede yer aldı.

 

 

New York Times’a konuşan mahallenin muhtarı Arif Akbaş, “Her şey uzun sakallı bir yabancının mahallede görülmesiyle başladı. Sonra gözlemlediğimiz şey mahalledeki bütün uyuşturucu müptelalarının camiye gelmeye başladıkları oldu.” dedi.

 

 

Kaynak: Rota Haber