İşçileri taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü, 20 yaralı

İşçileri taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü, 20 yaralı
4 Temmuz 2015 16:54

Tokat’ın Niksar İlçesinde Suriye uyruklu tarım işçilerini taşıyan minibüs virajı alamayarak devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

 

Kaza, Tokat-Niksar karayolu Dönekse mevkiinde saat 15.00’de meydana geldi. Tokat merkezde çalışan Suriye uyruklu tarım işçilerini taşıyan Mustafa Gezener yönetimindeki 01 AGF 43 plakalı minibüs, doğru Niksar’a hareket etti. Minibüs, Dönekse mevkiinde virajı alamayarak devrildi. Yol kenarındaki refüje çarparak ters döndü. Kazada sürücü Mustafa Gezener olay yerinde hayatını kaybetti, minibüste bulunan Suriye uyruklu 20 kişi ise yaralandı.

 

Kazanın haber verilmesinin ardından olay yerine çok sayıda ambulans, Afet Acil Durum ve Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Niksar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan 2 kişi ise daha sonra Tokat’a sevk edildi. Kazayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatılırken, kaza da yaralanan Suriye uyruklu tarım işçilerinin 2 gün önce çalışmak için Niksar’a geldikleri öğrenildi.

 

 

Kaynak: Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)