İşçiler isyan etti: Bize bunları yediriyorlar

İşçiler isyan etti: Bize bunları yediriyorlar
5 Ekim 2018 08:00

Konya’da, Şehir Hastanesi’nin inşaatında çalışan işçiler kendilerine kurtlanmış, böcekli yemekler verildiğini iddia ettiler. Geçen ay Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da ziyaret ettiği hastanenin inşaatını üstlenen şirketin, şikayetler üzerine yemek firmasına ihtar çektiği öğrenildi.

 

 

 

Konya’da, temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve 2019’da tamamlanması planlanan Konya Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler; kendilerine verilen yemeklerin kurtlanmış, böcekli olduğunu öne sürerek sosyal medya hesaplarından bazı fotoğraflar paylaştılar.

 

yemek-orta

 

YEMEK FİRMASINA İHTAR ÇEKİLDİ

 

Hastane inşaatında çalışan işçilerin, gelen yemekleri ‘kurtlanmış ve böcekli olduğu gerekçesiyle’ yemedikleri ve onun yerine şantiye sahası dışındaki lokantalarda kendi imkanlarıyla yemek yedikleri belirtildi.
İnşaatı yüklenici şirketin, işçilere yemek veren firmaya konuyla ilgili ihtar çektiği de öğrenildi.

 

BAKAN ZİYARET ETMİŞTİ

 

Yüzde 50’si tamamlanan hastanenin hizmete girmesi halinde yaklaşık 2 milyon hastaya hizmet vermesi öngörülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen ay inşaat çalışmalarını yerinde takip etmiş ve yetkililerden bilgi almıştı.

 

Kamu Özel İşbirliği modeliyle Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nün finansmanında kullanılacak 265 milyon avroluk 18 yıl vadeli kredi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İslam Kalkınma Bankası (IsDB), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), Siemens Bank ve Unicredit Bank’tan temin edilmişti.
Kaynak: Mehmet Ali KAYACI / Konya/Sözcü
 İşçiler isyan etti: Bize bunları yediriyorlar