İşadamının eşine gözaltı

İşadamının eşine gözaltı
27 Temmuz 2016 17:13

Kayseri’de darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak’ın da olduğu 15 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

 

 

Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Kayseri’de FETÖ/PDY’ye bağlı olduğu ileri sürülen okul ve yurtlarda eğitimci olan, örgütün imamları olduğu, örgüte finans sağladıkları ve bölge toplantıları düzenledikleri öne sürülen Halit Şeker, Ali Koç, İlhan Çoşkun, Murat Fırat, Tekin Baydemir, Yasin İpek, Zafer Çetin, Bilal Karakuş, Mehmet Yıldız, Murat Temiz, Ömer Armutoğlu, Yunus Bozkurt, Abdullah Cihan, Aliye Boydak ve İlknur Özlü gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramada örgütün üyelerine dağıttığı birer dolarlık banknotlar bulundu.

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 

Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan, aralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak’ın da bulunduğu 15 şüpheli, Adli Tabip’liğe sağlık kontrolüne getirildi.

 

Çevrede toplananlar ise şüphelilere, tepki göstererek bindikleri aracı yumrukladı. ‘Vatan hainleri’ sloganı atan grup, polisin müdahalesiyle uzaklaştırıldı. Ardından şüpheliler, nöbetçi mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye gönderildi.

 

POLİSTE 45 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

 

Kayseri’de FETÖ/PDY kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser, polis memuru ve emekli emniyet müdürlerinin de bulunduğu toplam 45 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 38 kişi gözaltına alındı, 7 kişinin ise firari olduğu öğrenildi.

 

 

 

KAYSERİ, (DHA)