İş Kurmak İçin Karlı İş Fikirleri ve Bayilik Seçenekleri

İş Kurmak İçin Karlı İş Fikirleri ve Bayilik Seçenekleri
20 Nisan 2019 19:36

Bir dükkan açmak için gereken sermayeye sahip olan kişiler genellikle hangi sektör üzerine iş yapacağına karar veremezler. 2019 yılının en karlı iş fikirlerini bulabilmek için uzun analizler yapılmalı ve girilecek sektör hakkında tüm bilgiler elde edilmelidir. Ülkemizin ekonomik olarak sıkıntıda olduğu bu dönemde kendi işini kurmak isteyen kişiler iş fikirleri arar iken hangi konuda bilgisi olduğuna dikkat etmeli ve bildiği sektörlere girmelidir.

 

 

Ülkemizde en çok kazandıran sektörlerin başında gıda sektörü gelmektedir. Ancak gıda sektörü oldukça yorucu, zorlayıcı bir sektördür. Yemek konusunda insanları memnun edebilmek çoğu zaman sıkıntılı bir süreçtir. Bu sektöre girmeye karar veren kişiler sabırlı bir kişiliğe sahip olmalıdır. Esnaflığa adım attığınız anda çevrenizde çeşit çeşit müşteriler olacak ve bu insanların isteklerine yanıt vermeye çalışacaksınız. Eğer bu işi yapabileceğinizi düşünüyorsanız gıda sektöründe en az sermaye ile kazandıran işler; tostçu açmak, dönerci açmak veya çiğ köfteci açmaktır.

 

İnsanların günde en az 1 kere yediği yiyecekler üzerine güzel bir lokasyonda dükkan kurarsanız ve sermayenizi de iyi değerlendirebilirseniz kısa zamanda yatırımlarınızın karşılığını alabilirsiniz.

 

Bayilik Alarak İş Kurmak

 

İş kurmanın sonucunda en çok zorlanılan nokta belkide doğru ürünleri tedarik edebilmektir. Çoğu işletme uygun fiyata, müşterinin hoşuna gidecekleri ürünleri tedarik edemediği için batmakta. Siz onlardan biri olmak istemiyorsanız sektöre bayilik yoluyla girebilir ve anahtar teslim bir dükkan sahibi olabilirsiniz. Franchise veren firmalar yatırımcılar ile şeffaf bir çalışma yürüterek onlara işleyen bir dükkan oluşturmaktadır. Sizi dükkanın kuruluş aşamaları ve ürün tedariki ile uğraştırmadan iş sahibi yapmaktadır.

 

Gıda, eğlence, giyim sektöründe bayilikler veren pek çok firma bulunmakta. Sizler de bunlar ile anlaşarak dükkanınızı bayilik yoluyla kurabilirsiniz.

 

İnternetten Kazanç Sağlayın

 

Dükkan açarak iş yapmak oldukça yorucu bir iştir. İşin sıkıntıları, geçim derdi derken çoğu insan bu süreçten bıkar ve işi yarıda bırakıp vazgeçer. Ancak bir seçenek daha vardır; internetten para kazanmak

 

Gelişen teknolojik şartlarda artık internet sayesinde kazanç sağlamak oldukça kolaylaştı. Eskiden bir çok kişi için imkansız görülen bu iş ufak çocukların dahi yapabileceği bir iş modeline dönüştü. Sosyal medyanın hayatımızın her alanına sirayet etmesi ile çevremizde aylık kazancı 5 bin TL – 10 bin TL seviyesine ulaşan kişiler oluşmasına yol açtı. Açıkçası internetten para kazanabilmek için belli bir seviyeye gelmek ve üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. Bugün bu iş modeli ile para kazanmayı amaçlayan bir kişi işe başlangıç olarak sosyal medya üzerinden gidebilir ve sosyal medya reklamları ile para kazanabilir.

 

Sosyal medyada yapmanız gereken bol takipçi kitlesine ulaşmak ve takipçileriniz için reklamlar yayınlamaktır. İnfluencerlık denilen kavram sayesinde büyük firmaların ürünlerini tanıtarak iyi bir gelir elde edebileceğinizi bilmelisiniz.