İş Fikirleri

İş Fikirleri
3 Haziran 2019 13:19

Yaz sezonunun tam anlamıyla başlamasıyla ülkemizde de iş sektörleri artık rahat bir nefes almaya başladı. Gıda, turizm, otomotiv gibi büyük endüstriler zor bir dönemden geçerek artık hem tüketicilere hemde yatırımcılarına destek olmaya çalışıyolar.

 

 

İş Kurmak

Artık tüketici olmaktan çıkıp sizde bulunduğunuz bölgede yeni bir iş kurmayı düşünüyor musunuz? Gerek devletimizin sağladığı girişimci destekleri gerekse firmaların destek olduğu kolaylıklar ile artık yeni bir iş kurmak eskisi gibi zor değil. Kısa özetle yeni bir iş kurmanın en büyük başlangıcı, niyet etmekten geçiyor.

Girişimcilik

Aklınızda bir iş modeli var, peki bu işe başlamak için gerekli cesarete ve özgüvene sahip misiniz? Takdir edersiniz ki, risk almadan kazançta olmuyor ilerlemekte. Kafanızdaki sorunları bitirdikten sonra, yeni bir işe başlamak sadece sizin girişimci ruhunuza kalmış oluyor.

Ne iş yapsam?

Çevrenize baktığınızda onlarca hatta yüzlerce farklı iş modeli görüyorsunuzdur. Araba yıkama dükkanlarından, tatlı mağazalarına kadar. Peki bunca sektörün içinde size en uygun olanı hangisi, hiç düşündünüz mü? Hatta planlama, fizibilite yaptınız mı?

Tam bu aşamadayken yapmanız gereken en önemli çalışma; iş planı hazırlamak. Çevresel faktörleri hesaplamak, nüfus planlaması yapmak, rakip analizi yapmak, yatırım bütçenizi hazırlamak. Artık geriye kalan tek konu: adım atmak.

Adım atmak gerçekten riskli bir karar mı?

Günümüzde yeni bir iş kurma konusunu eminiz kime sorsanız, çekinceli bir karar verir. Ama diğer yandan da iş yapmak, çalışmak ve hayatı idame ettirmek lazım. Bunca soru işareti varken daha önemlisi kendi tereddütleriniz varken nasıl yol alacaksınız?

Bugün dışarıya çıktığınızda etrafınıza göz atın. Yeni açılan işyerleri, farklı markaların bayilikleri veya bulunduğunuz şehire yeni gelmiş bir iş modeli. Daha önemlisi bu işyerlerinin içine bakın. Eskide olduğu gibi 50 yaş üstü insanlar çok fazla yok. Daha çok; genç girişimcileri göreceksiniz. Çünkü bunun en büyük sebebi, yeni nesil çok ama çok zekalı ve internetin de desteğiyle çok yaratıcı oluyor.

Nasıl bir iş kurmalıyım?

Bu aşamada seçeceğiniz 2 model var:

  • uzun vadede iş modeli (düşük kar, sürekli müşteri, sirkülasyondan kazanç)
  • kısa vadede iş modeli (bir an önce parayı kazanmak)

Dürüst konuşmak gerekirse 2. model artık çok fazla iş yapmıyor. Çünkü hem müşteriler hemde yatırımcılar daha sağlam, güvenilir işleri tercih ediyorlar.

Tüketicimiz artık eski nesil değil. Herkes sıradan bir ürün bile aldığında, mutlaka garanti istiyor. Satış sonrası destek istiyor. Özetle; uzun süreli memnuniyet istiyor.

Güven almadığı firmaları tercih etmek istemiyorlar. Bunun en büyük sebebi, herkesin elinde bir cep telefonu ve istediği ürünü/hizmeti aynı anda araştırabiliyor. Daha uygun fiyata veya daha kaliteli hizmet veren firmaya ulaşmak istiyor.

Yeni iş fikirleri

Gelelim sadede.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, hem piyasa hem de müşterilerin gözünden birçok bilgiyi paylaşmaya çalıştık. Biz paylaşmasakta zaten, siz bunların birçoğunu biliyorsunuz.

Peki ne iş kurmalıyım, hangi dükkanı açsam, hangi firmanın bayiliğini alsam, hangi sektöre yatırım yapsam… gibi vb. düşünceler var ise aklınızda, biz size günümüze en uygun, çok kazandıran, piyasa şartlarına uygun, uzman kişiler tarafından araştırılmış, birbirinden farklı 30 sektörde hazırlanmış yüzlerce farklı yeni iş fikirleri’ni sunmak istiyoruz.

Kobi Vadisi platformu olarak, yaklaşık 5 yıldan bu yana %99 iş konuları üzerine hizmet veren bir kuruluş olarak, ülke ekonomisine daha çok destek vermek adına yeni yatırımcılara elimizden gelen desteği sağlamak istiyoruz.

Yüzlerce farklı iş fikri, yüzlerce farklı ulusal ve uluslar arası bayilik veren firma, iş dünyası hakkında birçok yeni içeriğe ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken, iş fikirleri sayfasını ziyaret ederek size en yakın sektörü seçip iş fikri araştırmalarınıza başlamak. Diğer ziyaretçilerin sunduğu yorumlar ile de bilgilerinizi pekiştirmek olacaktır.

Ayrıca mobil uygulamayı cep telefonunuza da indirerek, daha hızlı erişim de sağlayabilirsiniz.