İş arayışında olan kişinin stratejisi ne olmalı?

İş arayışında olan kişinin stratejisi ne olmalı?
21 Ekim 2019 10:23

Çocukluğumuzdan beri hep güzel bir işe sahip olmak için çalıştık emek verdik. Güzel okullarda okuduk eğitim aldık. Bunların karşılığını yüksek maaş ve sağlıklı çalışma ortamıyla almak hepimizin hakkıdır.Ancak bazen iş ararken ciddi sorunlarla başbaşa kalabiliyoruz tam rahat ve saygın bir iş ortamı bulduk derken maaşı az buluyoruz, maaşı az bulduğumuzda çok yoğun çalışmamız gerekiyor. Peki gerçekten iş arayan bir bireyin hem sağlıklı bir çalışma ortamında çalışmak, hem de iyi maaşlar almak için ne yapması gerekir ? İş arayışında olan kişinin stratejisi ne olmalı, ne yapmalı ?

 

Eğer yeni mezunsanız ve iş hayatında hiç aktif rol almamışsanız çok şanslı sayılmazsınız. Çünkü saygın şirketler genelde tecrübesiz personel ile çalışmak istemezler. Bu nedenle herhangi bir iş deneyiminiz yok ise muhakkak birkaç saygın kurum ile çalışmalı ve CV’nizi buna göre düzenlemelisiniz. Boş bir CV ile eğitim durumunuz ne olursa olsun iyi bir maaşla işe başlayamayacaksınız. Staj yapacağınız kurumlardan herhangi bir kazanç beklentiniz olmasın, zaten bu kurumlar işe gidip gelecek yemek yiyecek kadar para vereceklerdir. İlk önceliğiniz muhakkak kendinizi bu staj alacağınız firmalarda kendinizi geliştirmektir. Aynı şekilde üniversite öğrencilerde okudukları bölüm ile ilgili firmalarda staj yapmalıdırlar.

 

En az 3 firma ile çalıştıktan sonra, iş ilanlarını inceleyerek artık iş başvurusunda bulunabilirsiniz. İş başvurusunda yüksek lisans yapmış bireyler, yapmamış bireylere göre ortalama daha yüksek maaşla işe girmekte ve yüksek pozisyonlara daha kısa sürede gelmektedirler. Ayrıca dil eğitimi de muhakkak şart, staj yaparken dil öğrenimi almayı da unutmayın. Dil öğrenimi bulunan bireyler diğerlerine göre daha yüksek maaşla işe başlamaktadırlar. İş başvurusunda bulunurken yabancı dillerinizi yazın eğer yabancı dil öğreniyorsanız hangi kurumda yabancı dil öğremeye başladığınızı da yazın bu işe alınma ihtimalinizi artıracaktır.

 

 

İş başvurusunda bulunmadan önce muhakkak mülakat, diksiyon, kendini geliştirme eğitimlerine ve seminerlerine gidin. Bu eğitimler sizi daha başarılı yapacak ve işe alınma ihtimalinizi artıracaktır. İyi bir diksiyon ve iyi becerilerle alınamaycağınız iş yoktur. Bu nedenle bu eğitimler oldukça önemlidir. Yine de işe alınmanız ve kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanmanızın tek formülü aldığınız eğitimler ve edindiğiniz beceriler de değildir. Eğer hızlı bir şekilde pozisyon terfi etmek istiyorsanız o pozisyona ait işleri de yapmalısınız bu iş vereninizin gözünden kaçmayacak ve muhakkak kısa sürede o pozisyona yükseleceksiniz.
İş arıyorsanız aşağıdaki iş ilanlarını gözden geçirebilirsiniz.
Temizlikçi iş ilanları
Muhasebeci iş ilanları