İran’dan Yemen operasyonu uyarısı: Ateşle oynuyorlar

İran’dan Yemen operasyonu uyarısı: Ateşle oynuyorlar
29 Mart 2015 08:42

İran’da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Rafsancani, Yemen’e yönelik hava harekatını “hatalı ve tehlikeli” nitelendirdi ve uyardı: Ateşle oynuyorlar.

 

 

İran’da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Yemen’e yönelik hava harekatını “hatalı ve tehlikeli” olarak nitelendirdi. Rafsancani, hava harekâtı için ”Ateşle oynamaya başladılar” dedi.

 

 

OPERASYONU KINADI

 

 

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Yemen’de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan “Kararlılık Fırtınası” operasyonunu kınadı.

 

 

”ASLINDA ATEŞLE OYNAMAYA BAŞLADILAR”

 

 

”Suudi Arabistan öncülüğündeki hava harekâtı, hatalı ve tehlikeli” diyen Rafsancani, “Maalesef bazı bazı Arap ülkeleri, Yemen’i asılsız iddialarla rastgele bombalıyor. Aslında, ateşle oynamaya başladılar. Bu da bölgenin gerilimine, güvensizliğine ve onlarca sivilin ölümüne neden olacak” dedi.

 

 

”İSRAİL’E EN KÜÇÜK BİR GİRİŞİMDE BULUNMADILAR”

 

 

Rafsancani, “Bu ülkelerin liderleri 50 yıldır birkaç milyonluk Kudüs işgalcisine karşı etkili en küçük bir girişimde bulunmadı ancak şu anda bölgedeki Müslüman bir ülkeye karşı birleşti” ifadesini kullandı.

 

 

NELER OLMUŞTU?

 

 

Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, Aden’i “geçici merkez” ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, Aden’e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti.

 

 

Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekâtı başlatmıştı.

 

 

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.