iPhone arka cam değişimi hakkında detaylı rehber

iPhone arka cam değişimi hakkında detaylı rehber
6 Mayıs 2019 11:18

Bilindigi üzere Apple iPhone 8 ve sonraki telefonlarının arka yüzeyini cam olarak tasarlamaktadır. Bu yenilik iPhone’lar için kablosuz şarj özelliğini beraberinde getirsede kullanıcıları bekleyen başka bir sorunuda öne çıkarmış oldu. Arka cam kırıldığında garantili cihazınızın onarımı için ya garantiyi bitirmek zorundasınız yada yüksek bir ücret karşılığında cihaz değişim teklifini kabul etmek zorundasınız.

 

Apple arka cam değişim ücretleri ( Diğer onarım kapsamında ) ;

iPhone XS Max                                              5.799 TL
iPhone XS, iPhone X                                     5.299 TL
iPhone 8 Plus, iPhone XR                            3.799 TL
iPhone 8                                                         3.299 TL

 

 

Bu değişim ücretini kabul etmeyip özel servisleri tercih etmeniz halinde cihazınız garanti dışı kalmış olacaktır. Özel servis konusunda ise sektörde edinilmiş tecrübesi ve profesyonelliği ile iPhone Servis hizmeti veren iPhone Servisi.İSTANBUL adresinde daha uygun fiyatlara arka cam değişimi yaptırabilirsiniz.

 

 

Peki iPhone arka cam değişimi nasıl yapılır?

 

–              Arka cam değişimi için öncelikle uygun teknik servis koşulları sağlanmalıdır. ( Statik elektrikten arındırılmış ve profesyonel olarak donatılmış çalışma ortamları olmalıdır. )
–              Sonrasında arka cam değişimine başlamadan önce ekran, arka kamera ve anakart kasa içerisinden mutlaka çıkarılmalıdır.
–              Daha sonra kırık olan arka cam yüzey ısı makineleri yardımı ile belirli derecede ( yüksek olmayan ) ısı verilerek yapışkanının bırakması sağlanır.
–              Yapışkan bıraktıktan sonra arka cam kasa yüzeyinden titizlikle temizlenir. Camın kasa yüzeyine sıfıra sıfır oturmasını engelleyecek bütün engeller ortadan kaldırılır.
–              Son olarak arka cam özel yapışkanı ile yapıştırılır ve kurumaya bırakılır.

 

2 Saat kadar kurumada bekletilen arka cam bu süre sonunda cihaz dikkatli bir şekilde tekrardan toplanarak kullanıma hazır hale gelir. Bu işlemler esnasında ve sonrasında cihazınızda herhangi bir sorun oluşmaz, kasa ve arka cam yüzey arasında hiçbir şekilde boşluk kalmaz ve cihazınız eski görünümüne tekrardan kavuşur.

 

iPhone Servisi İSTANBUL’un en çok yaptığı arka cam değişimleri ise;

 

–             iPhone XS Max arka cam değişimi  ( Minumum 4 saat )
–             iPhone X arka cam değişimi           ( Minumum 4 saat )
–             iPhone 8 arka cam değişimi             ( Minumum 4 saat )

 

Bütün iPhone arka cam değişimleri  ve diğer onarım işlemleri için öncelikle uygun teknik servis koşullarının sağlanması gerekmektedir. Bu koşulların sağlanmadığı servislerde arka cam değişimleri  pekte sağlıklı olmamaktadır. İyi bir işçilik ile yapılmadığı takdirde ise kasa ile cam arasında boşluk kalabilmekte veya face-id sensörünüz onarım esnasında zarar görebilmektedir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamanız için iPhone servis hizmetleri veren  iPhone Servisi.İSTANBUL adresi ile, arızalı cihazlarınızın onarımları için profesyonel ve sorunsuz bir hizmet alabilirsiniz.  Sektördeki 7 yıllık tecrübesine binlerce iPhone tamir referansı sığdıran servis, arka cam değişimleri ve diğer iPhone tamir işlemlerinde eğitimli ve uzman teknik ekibi ile İstanbul Avcılar’da hizmet vermektedir. İstanbul dışındaki iPhone kullanıcıları için ücretsiz ve sigortalı olarak sunduğu kargo hizmeti sayesinde hiçbir ek ücret ödemeden arka cam değişimleri için veya diğer iPhone onarım işlemleri için ücretsiz kargo seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

 

 

Daha detaylı bilgi almak ve iPhone tamiri konusunda teknik bilgi edinmek için iletişime geçebilir veya servisin internet sitesine göz atabilirsiniz. Blog sayfası aracılığı ile en yeni iPhone haberlerine ve iPhone zil sesleri indirebileceğiniz arşive ulaşabilirsiniz.