İnternetin tartışılan korsanları RedHack kimdir?

İnternetin tartışılan korsanları RedHack kimdir?
9 Ekim 2016 08:10

Gündemde ‘Halk için hack’ sloganıyla yerini alan Kızıl Hacker’ler yani diğer ismiyle RedHack, kendilerini Marksist ve sosyalist olarak tanımlıyor.

 

 

 

 

 

Şubat 2012’de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesini çökerterek adlarını duyuran grup, aynı zamanda Türkiye genelinde yaklaşık 350’ye yakın emniyet müdürlüğü sitesini geçici bir süreliğine çalışamaz hale getirmesiyle biliniyor. Grup, emniyet ve bakanlık gibi kurumların ardından en güvenli server sistemine sahip olduğu belirtilen BTK’nin (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) sitesini hacklemesiyle de gündeme geldi.

 

RedHack grubunun çekirdek kadrosunu oluşturan üye sayısının 12 olduğu iddia ediliyor. Grubun zaman zaman içinde de ayrılıklar yaşandığı iddia edildi. Grup içindeki RedHack’in sözcüsü olarak tanınan ve sık sık basına röportajlar veren kişinin “polis muhbiri” olduğunu itiraf edip kamuoyundan özür dilemesiyle başlayan süreç grupla ilgili akıllarda soru işaretleri oluşturdu. RedHack bu olay sonrası yaptığı açıklamada, sözcüyle alakalarının kalmadığını ve bu tür şahıslara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

 

RedHack üyesi olduğu gerekçesiyle zaman zaman bazı kişilere operasyonlar yapıldı, gözaltılar oldu. 2012 yılı içinde RedHack paylaşımlarını sosyal medya üzerinden yapan 7 kişi ‘RedHack yöneticisi olmak’ iddiasıyla 6 ve 9 ay sürelerle tutuklandı ve ardından delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Utku Kalı da 8 ay askeri cezaevinde kaldı.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet