Instagram’da ürün satışı yapmak

Instagram’da ürün satışı yapmak
27 Nisan 2019 14:20

Instagram her geçen gün kullanıcı sayısını ve etkileşimi artırabilen nadir uygulamalardan bir tanesidir.

 

 

 

 

Yaklaşık 800 milyon kullanıcıyı birbiriyle buluşturan Instagram bir çok işletme için yeni kazanç kapısı olarak gözükmektedir. Dünyaca ünlü e-ticaret sitelerinin bile instagram hesapları mevcuttur. Hatta bu hesaplar üzerinden çeşitli destek hizmeti ve kampanyalar düzenlemektedir. Sadece büyük ve resmi şirketler değil aynı zamanda mahallemizde ki ayakkabıcı bile artık instagram üzerinden satış yapmaya başlamıştır. Bu derece büyük bir markette satış yapmak oldukça kolay lakin rekabet ise bir hayli yüksektir. Eğer sizde instagram’da ürün satışı yapmak istiyorsanız mutlaka bir takım hedefler belirlemeli ve aşağıda ki adımlara dikkatle okumalısınız. 2 başlıkta belirtilen instagram satış sayfasına instagram takipçi satın al hizmeti için zirve takipçi firmasını önermekteyiz.

 

Ürün Belirleme

Eğer kendinize ait bir işletmeniz var ve bunu instagram’a taşımak istiyorsanız yada sıfırdan ürün getirip yeni bir işe girmek istiyorsanız; kilit noktanız ürün belirleme olacaktır. Ürün belirlerken dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi ise ürünün yeteri şekilde ilgi görüp görmeyeceğidir. Eğer ürününüzün instagram’da satışını yapan diğer sayfalar var ise bu sayfaları iyi şekilde takip etmeli ve çalışma stratejilerini anlamalısınız. Daha sonrasında bu sayfaların stratejilerini geliştirip siz kendi işletmenizde uygulayabilirsiniz.

Eğer satmak istediğiniz ürün ile ilgili bir instagram satış sayfası yoksa anahtar kelime araştırması yapmalısınız. Yani n11.com gibi websitelerine giderek bu sitelerde sizin satmak istediğiniz ürünün içine girerek son 48 saatte kaç kişinin gördüğünü incelemelisiniz. Yeterli ve tatmin edici rakamlar ile karşılaşıyorsanız ürünün satış işlemlerine başlayabilirsiniz.

Instagram Satış Sayfası

Satış yapacağınız sayfa için doğru bir kullanıcı adı seçmeli ve başlangıç için mutlaka instagram takipçi satın al hizmetinden yararlanmalısınız. Bu hizmet sayesinde sayfanız amatör gözükmeyecektir ve kullanıcılar sizlere daha çok güvenecektir. Satış sayfanıza kullanıcı adı belirledikten ve takipçi satın aldıktan sonra ilgili ürünlerin resimlerini ve satış içeriğini girmek kalacaktır.

Satış sayfalarında yanlış yapılan bir diğer nokta ise abartı şekilde instagram takipçi satın al hizmetinden yararlanılmasıdır. Yeni ve hiç gönderisi olmayan sayfalara 150bin kadar takipçi paketleri satın almanız sizin yaranıza değil zararınıza olacaktır. Müşteriler takipçilerin sahte olduğunu düşünecek ve size karşı güvenleri kırılacaktır. Bir diğer hata ise kullanıcı adını fazla uzun ve saçma seçmeleridir. Kullanıcı adınızı seçerken kısa ve işletmeniz ile ilgili olmasını sağlayın. Örnekle Ceket satan bir sayfa için ideal kullanıcı adı @markanizceket @markaniz.ceket şeklinde olmalıdır.